Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chlupaté monstrum vyděsilo i otrlé veterináře. Nikdo nevěděl, co se skrývá pod několikakilovou srstí

Autor: toš - 
5. září 2018
04:47

Záchranáři z veterinární kliniky v Nevadě nalezli před dveřmi opuštěné zvíře, které tam někdo odložil. Vůbec netušili, jaký tvor se pod obrovským chomáčem zašmodrchaných dredů skrývá.

Když přišli pracovníci veterinární kliniky před měsícem do práce, našli před budovou přepravku, ve které se skrývalo cosi, co nedokázali rozpoznat. Zprvu si mysleli, že je to pes, protože jde o nejčastěji zanedbávaná zvířata. V bedně viděli jen chomáč zamotané srsti. Zvíře se jim povedlo dostat ven až potom, co odstranili vršek plastové přepravky, ve které bylo zvíře uvězněno.

Poté nevěřili vlastním očím. Z přepravky vyprostili pouze obrovskou těžkou kouli dredů, pod kterou se skrývalo vyděšené zvíře. Na nic nečekali a chopili se holicího strojku. Samotné odstraňování srsti bylo velice obtížné kvůli bolákům na kůži způsobeným zapařením. Oholené dredy nakonec naplnily velký kuchyňský pytel na odpadky.

Pod několikakilovou srstí se k překvapení všech skrýval kocour. Jeho stav byl kritický. Kvůli dredům se nemohl dlouhou dobu pohybovat. To mu způsobilo nadváhu a s ní spojené zdravotní problémy. Pracovníci dali kocourovi jméno Bob podle zpěváka Boba Marleyho. Je více než jasné, že majitel několik let dával Bobovi jídlo přímo pod nos a dál se o něj nestaral. Bob tímto nešťastným stylem života přibral mnoho nadbytečných kil. Odhadem veterinářů takto musel žít 10 let.

Nyní má Bob nový domov v rodině, která mu pomáhá zotavit se z let zanedbávání a zbavit se zbytečných kilogramů. Úřady se snaží najít bývalého majitele Boba. Muž, který položil zubožené zvíře před kliniku, byl zachycen kamerovým systémem. Kancelář šerifa v okrese Douglas nyní pátrá po tomto muži i za pomoci veřejnosti.

Vyšetřovací teorií je, že muž může být pouze samaritán a kocourovi chtěl touto cestou pomoci. Pracovníci si však nejsou jisti touto verzí, že by se mohlo jednat o dobrý skutek. Většinou, když někdo opustí zvíře po tolika letech, je za tím něco více. Záchranáři by si proto chtěli vyslechnout příběh a to, co vedlo člověka k tomu takto zanedbat němou tvář.

Od doby, kdy se Boba ujala nová rodina, dělá velké pokroky. Je v dobré kondici a plný života. Záchranáři jsou přesvědčeni, že se mu dostává velké pozornosti a kvalitní léčby, jakou si zaslouží. Chlapec, který se stará s pomocí rodičů o Boba, napsal dopis na kliniku, ve kterém popisuje, jak si Bob užívá neomezeného pohybu bez dredů a má radost z nových zážitků. Útočiště pro zvířata je šťastné, že Bob i v deseti letech bude schopen žít zbytek života v milujícím domově.

Video: Kocour ušel 20 km za svou rodinou. Ta ho po nečekaném setkání odnesla utratit do útulku.

andorea ( 5. září 2018 10:40 )

Můžete mi vy duševní giganti z redakce říci, proč má v náhledu ten kocour rozkostičkované tělo? To snad někoho pobuřuje ostříhaná kočka? Máte fakt dost. Jinak pro kocourka to musela být veliká úleva. Snad si spokojeného života bude užívat ještě hodně dlouho.

paula ( 5. září 2018 06:28 )

To je zas zhovadilej titulek ... mikdo nevěděl. Jasně, podle hlavy by to mohlo být cokoliv, že? Jste trapný...

Zobrazit celou diskusi