Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Student se stal přes noc miliardářem: Prodal firmu, kterou založil se svým učitelem

Autor: ril - 
22. srpna 2018
07:04

Většina z nás si celé dny láme hlavu nad tím, jak přijít k penězům. Jeden britský student však vyřešil tento problém se vší grácií. Založil si spolu se svým učitelem na Bristolské univerzitě firmu jménem Ziylo. Tu pak ze dne na den prodal za 623 milionů liber (bezmála 18 miliard korun).

Harry Destecroix (31) studoval na Bristolské univerzitě, kde úspěšně dosáhl titulu PhD. To však není všechno. Založil zde spolu se svým profesorem Anthonym Davisem firmu Ziylo, která se zaměřuje na problémy diabetiků. Společnými silami vytvořili inzulin reagující na glukózu, což zaujalo velké zdravotnické firmy. Nakonec Ziylo koupila dánská firma Novo Nordisk.

„Novo Nordisk, jako lídr diabetického pole, je ideální firma k maximalizování potenciálu vazebných molekul v glukózově reagujících inzulinech a aplikacích na cukrovku a přináší naději na skutečnou průlomovou léčbu u diabetických pacientů,“ řekl Harry. Profesor Davis a skupina vědců, které dal do hromady, začala na tomto produktu pracovat rok před vznikem firmy.

 

„Je to potěšující vidět jak náš výzkum dospěl do bodu kde může opravdu změnit lidské životy,“ pochlubil se Davis. Vůbec to nebyla lehká cesta, dostat se až k tomuto bodu. Za poslední rok spolupracovalo v Bristolských učebnách více jak 100 vědců, kteří pracovali v 16 laboratořích. Všichni byli odměněni dobrým pocitem za výborně odvedenou práci v oboru.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sores ( 22. srpna 2018 11:26 )

V Česku se dá zbohatnout jedině korupcí, podvody,krádeží a šmelinou,že páni politici a rychlozbohatlíci! Za 8 hod. ve fabrice ani kdyby měl člověk 3 životy.

djaba ( 22. srpna 2018 10:15 )

Nevěřte tomu ,všichni vědci se na firmě napakovali a na něj nezbylo nic ,ani ten pocit .

Ivana Jechová ( 22. srpna 2018 08:50 )

"...Všichni byli odměněni dobrým pocitem za výborně odvedenou práci v oboru...", zatímco student prodal firmu za miliardy. To odněkud znám.

pepen ( 22. srpna 2018 08:50 )

V České republice přemýšlí bezpáteřní zloději a tuneláři jinak....jakým způsobem rozkrást Českou republiku.!!! A vše se jim daří...protože Česká republika ...není právní stát.A národ jim to dovolí...nic je nezajímá .!!!!

Zobrazit celou diskusi