Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Mladá maminka Dominika (19) z Olomoucka trpí akutní leukémií, hledá se vhodný dárce

Autor: shp - 
18. srpna 2018
05:01

Její milovaná dcera Dominika trpí akutní leukémií. Maminka Lucie se proto rozhodla udělat maximum proto, aby jí sehnala vhodného dárce, což je velmi obtížný úkol. Aby měla co největší šanci na úspěch, oslovila veřejnost na sociální síti. Její příspěvek sdílelo více než 31 tisíc lidí. Sama Dominika bojuje jako lev. Má taky pádný důvod, sama je totiž mámou.

„Prosíme o pomoc naší dceři. Byla jí diagnostikována akutní leukemie. Zatím ji léčí chemoterapiemi, ale od dnešního dne se pro Dominiku hledá vhodný dárce kostní dřeně,“ napsala na Facebooku Lucie z Olomouckého kraje.

Její strach a obavy jsou pochopitelné. Dominika má navíc se snoubencem teprve roční dcerku, která potřebuje svou maminku. „Tímto chci oslovit co nejvíce lidí, aby naše dcera a zároveň maminka od roční Rozálky měla co největší šanci na vyléčení,“ stojí dále v postu.

Sdílelo ho více než 30 tisíc lidí. Lucie pak ještě založila speciální skupinu, kde uvedla, že její dcera Dominika má krevní skupinu 0+. Sehnat dárce tak proto bude obtížné. Statečná rodina z Olomoucka se však nevzdává. Jak sama Lucie řekla Blesk.cz, Dominika se jen tak nedá.

Dominika onemocněla akutní leukemií typu B-limfoblastickou. Je to velká bojovnice, ani omylem si nepřipouští možnost, že by se zcela nevyléčila. Je opravdu veliká optimistka a vše, co teď podstupuje, dělá hlavně pro svou dceru Rozálku. To ona je tím největším hnacím motorem a důvodem pro Domču to nevzdat a bojovat,“ uzavřela Lucie.

Zobrazit celou diskusi