Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Olgu (46) napadl při focení lev: Zoologická zahrada jí odmítla poskytnout zdravotní péči

Autor: DH - 
24. července 2018
21:32

Hrůzný zážitek má za sebou šestačtyřicetiletá Olga Solominová, kterou při společném focení napadl lev. Naštěstí vše dopadlo ještě relativně dobře.

Olga Solominová (46)  se rozhodla strávit pár příjemných chvil ve městě Taygan na ukrajinském Krymu. Ve zdejším zoo parku si chtěla udělat společnou fotografii se lvem. Situace se však vyvinula jinak. Lev totiž agresivně vyjel po ženě poté, co mu položila ruku na jeho majestátní hřívu. Popadl ji za ruku a táhl pryč.

Je jen velikým štěstím, že v těsné blízkosti incidentu stát i ředitel zoologické zahrady Oleg Zubkov, který zvíře odehnal pryč a Olgu z místa bezpečně dostal.

„Předklonila jsem se a položila na lva ruku, přesně tak, jak mi radili. V tu chvíli mě chytil za ruku a táhl mě jako hadrovou panenku,“ svěřila se deníku Metro Olga. „Trvalo to sice jen pár vteřin, ale pro mě to bylo jako věčnost,“ dodala.

Olga však zažila v jeden den hned dva šoky, protože bezprostředně po útoku jí údajně ředitel zoo Zubkov odmítl zavolat sanitku a ženu vzal pouze k místnímu veterináři, který jí na ránu dal pouze alkohol a ránu tím vydezinfikoval. Do nemocnice se dostala až na druhý den, kde lékaři zjistili Olze silnou infekci způsobenou kousnutím.

„Infekce se dostala do jejího těla ze zubů zvířete. Je to velmi nebezpečné. Podstoupila operaci a její zdravotní stav se zlepšil,“ řekl mluvčí nemocnice Nikolai Vlasov.

Žena nyní žaluje zoologickou zahradu jak za chování lva, tak i za následní zacházení. Ředitel Oleg Zubkov se naopak brání tím, že žena byla při incidentu opilá a chovala se ke lvovi nevhodně.

Video: Ze soukromé zoo na Hradecku utekl lev a dva tygři

Taurus70 ( 25. července 2018 09:14 )

 Ukrajina ma taky nejaky Krym?😂😂😂😂

europa ( 25. července 2018 05:20 )

Trošku omyl, ne? Stalo se to na ruském Krymu, ne na ukrajinském. Trapný pokus, redaktoři.

Zobrazit celou diskusi