Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Češi vyhráli 3,4 miliardy! Nejvyšší možný Eurojackpot odolává 5 týdnů

Autor: Jessica Lutišanová - 
22. června 2018
06:15

Hlavní výhra 2,3 miliardy korun v Eurojackpotu ne a ne padnout! Už dnes večer se proto bude pátý týden za sebou ve finských Helsinkách losovat o nejvyšší možnou výhru. A když padne, poputují penízky do Česka?

Sazka nabízí tuto loterijní soutěž v České republice od října roku 2014. Od té doby na výhrách českým sázejícím vyplatila téměř 3,4 miliardy korun! A teď je tu další šance na nejvyšší možnou výhru! I když 90 milionů eur odolává, jedná se dokonce o nejdéle se držící jackpot v historii. „Od spuštění Eurojackpotu před sedmi lety tato situace ještě nikdy nenastala. Maximální hranice vydržela pouze dva týdny, nyní už o miliardy hrajeme popáté v řadě. Bylo by samozřejmě příjemné po čase znovu oslavit výherce takové sumy v České republice,“ řekl Blesku tiskový mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Letos už se Eurojackpot na maximální částku 90 milionů eur, v přepočtu tedy 2,3 miliardy korun, vyšplhal. Výhra pak letěla mezi čtyři šťastlivce do Finska. Stejně dlouho, tedy dva týdny, na maximu visel i na přelomu let 2016 a 2017. Následně si pět výherců odneslo po 18 milionech eur, tedy asi 450 milionů korun, peníze šly do Německa, Dánska a Nizozemska.

Většinu lidí od loterijní soutěže odradí to, že šance na výhru je velmi malá. Pravděpodobnost, že ji shrábnete, je asi 0,00000001 procenta. Jenže… Stát se boháčem můžete třeba i v druhém pořadí. Jak to? Maximální jackpot je 90 milionů eur, tedy 2,314 miliardy korun. Vyšší částka už podle pravidel nemůže být. Jestliže není dosaženo první pořadí, převyšující částka se přesouvá do druhého pořadí následujícího tahu. „Tento nový model garantuje obrovské výhry už za šest uhodnutých čísel,“ řekla Sazka.

Předpokládaná částka jackpotu pro 2. pořadí je tak pro dnešek 695 milionů korun!

Video: Výherkyně Trháku ze Strážnice

Zobrazit celou diskusi