Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Krásná maminka trpí: Má nejvzácnější alergii na světě

Autor: DH - 
10. června 2018
13:57

Charelle Farrugia (25) je čerstvou maminkou. Místo toho, aby si ale užívala radostí, začala trpět vážnou alergií, která je tak vzácná, že jí na světě má jen přibližně dalších 35 osob. Cherelle totiž naskáče vyrážka po kontaktu s vodou. 

Začalo to nenápadně. Cherelle (25) po sprchování na těle vyskočila vyrážka. Poprvé, po druhé, po třetí. Když se problémy začaly opakovat, pokusila se to řešit. "Nejprve jsem si myslela, že jsem alergická na kosmetiku, kterou jsem používala a rozhodla jsem se ji vyměnit," uvedla první zkušenosti s nemocí novopečená maminka pro Daily Mail. 

To však nezabralo a problémy se horšily. Cherelle začala experimentovat nejprve s převařenou, poté s balenou vodou. Ani to však nepomohlo, a tak musela vyhledat lékařskou pomoc. "Když jsem přišla k prvnímu doktorovi, vůbec netušil, že nějaká taková alergie existuje," popisuje Cherelle. Někteří si dokonce mysleli, že trpí poporodní depresí což způsobuje onu vyrážku na těle.

Až po vystřídání několika doktorů se Cherelle dozvěděla krutou pravdu. Měla extrémně vzácnou alergii Aquagenic Uticaria, kterou údajně trpí jen 35 lidí na celé planetě. Vyrážky se při této nemoci objevují už po 5 minutách kontaktu s vodou, u některých osob s touto diagnózou hrozí nebezpečí i po požití čisté životodárné látky!

Tato alergie je ale jednou z nejhorších právě v tom, že se její příznaky zhoršují a Cherelle má tak strach, aby se jednou také nemusela vyvarovat pití čisté vody.

"Změnilo mi to život. Dříve jsem měla koupele ve vaně velmi ráda, nyní se můžu tak maximálně 3 minuty sprchovat," přiznává Charelle, která se nyní snaží pomocí sociálních sítí informovat širší veřejnost o této alergii, která je bohužel nevyléčitelná a dá se pouze mírnit léky. 

Video: Počasí s Dagmar Honsovou - speciál alergie

Zobrazit celou diskusi