Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tetování henou Káju (4) doživotně zmrzačilo: Bolestivý konec dovolené v Egyptě

Video se připravuje ...
Autor: Iva Dvořáková - 
31. května 2018
12:07

Rodinná dovolená Absolonových dopadla katastrofálně. Malého Káju (4) nechali rodiče tetovat henou a chlapec na to zareagoval prudkou alergickou reakcí. Jeho rány mokvaly a ruka vypadala jako poleptaná kyselinou.

Na přelomu dubna a května se rodina vydala do egyptského letoviska Marsa Alam do hotelu Malikia Beach Resort Abu Dabbab. Syna rodiče nechali hned druhý den potetovat henou. Obrázek se moc nepovedl, a tak ho den před odjezdem zaměstnanec hotelového salonu »opravil«.

„Po návratu domů Kájíkovi vystoupala teplota téměř ke čtyřicítce a kůže byla zarudlá. Hned druhý den jsme šli k dětské lékařce a ta okamžitě nasadila antibiotika. Další den se synův stav prudce zhoršil. Rána začala mokvat a pediatrička nás poslala do nemocnice. Zde lékařka nasadila mast a obklady,“ vypráví maminka Jana.

Oba rodiče si velmi vyčítali, že nechali syna tetovat a způsobili mu tolik bolesti a komplikací. Rána na ruce vypadala jako poleptaná kyselinou. Kájovi se poté udělaly velké strupy a je pravděpodobné, že bude mít na Egypt památku v podobě obří jizvy na ruce.

„Při »tetování« henou se tedy obvykle nejedná o klasické vpichování barviva pod kůži, ale pouze o potírání kožního povrchu. Zdálo by se tedy, že se jedná o zcela bezpečné přechodné obarvení kůže. Proč tedy vznikly malému chlapci na fotografiích na kůži ošklivé puchýře a strupy, které snad neskončí zajizvením zkrášlené plochy? Bohužel už jsem se i s takovým výsledkem setkal,“ říká dermatolog profesor MUDr. Petr Arenberger a vysvětluje: „»Tatérům« v přímořských oblastech většinou totiž nestačí žlutavě hnědá barva obrázku. Proto přidávají do henové barvicí pasty někdy i velká množství parafenylendiaminu (PPD). Tím dosáhnou prakticky černého zbarvení. PPD je ale známým alergenem. U citlivého jedince, který zpočátku ani nemusí být na tuto látku z minulosti citlivý, se může vytvořit do 14 dnů až tří týdnů alergická reakce s tvorbou puchýřů, strupů a při troše smůly po následném infikování otevřených ran i jizvení. U alergika či malého dítěte k tomu dojde už za 24 až 48 hodin.“

Video: Syn splnil matce poslední přání? Co jím bylo?

Video  Syn splnil matce poslední přání? Co jím bylo?  - facebook.com
Video se připravuje ...

blesk_z_cisteho_nebe ( 1. června 2018 06:14 )

Taky se divim, ze ho takhle ukazuji.

blesk_z_cisteho_nebe ( 1. června 2018 06:11 )

Jsem rada, ze nejsem jedina, komu se tahle moda ala kriminalnik nelibi.

blesk_z_cisteho_nebe ( 1. června 2018 06:06 )

Jen debil jede s malym ditetem do spiny a rizika, jakym Egypt bez pochyb je. Jen debil necha dite tetovat, zvlast v nehygienickych podminkach. A megadebil se svou debilitou jde jeste chlubit Blesku.

ProtiZeman ( 31. května 2018 22:41 )

Přesně, jak říká Dajka123: čtyřletému klukovi stačí obtiskávací tetovačky ze žvýkaček nebo volně prodejné dětské tetovačky. Našim dětem to taky stačilo a protože rodiče jsou nepotetovaní, ani po opravdových ani henových kérkách netouží. A jsem za to rád. Kdo neumí malému dítěti podobný nesmysl vysvětlit a odepřít, bude se později potýkat s horšími problémy. Až budou dospělé, kecat jim do toho nebudu. Do té doby mají rodiče, aby je chránili.

odporak ( 31. května 2018 20:33 )

 Primitivni rodice zavrit a nechat zaplatit veskerou lecbu. Blbost lidi nezna mezi.

Zobrazit celou diskusi