Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

ŠOK! Pohřešovaný veterán z Afghánistánu byl nalezen mrtvý

Autor: DH - 
25. května 2018
19:58

Daniel Johnston, voják a válečný veterán, který sloužil v Afghánistánu, Iráku a Bosně, byl nalezen mrtvý poté, co v neděli jeho matka ohlásila zmizení.

Velkou Británií otřásla děsivá zpráva. Voják a válečný veterán Daniel Johnston byl nalezen mrtvý. Jeho tělo objevili strážníci v jedné z ulic Chichesteru. Policie později vydala prohlášení, že tělo, které našli, pravděpodobně patří pětatřicetiletému Danielu Johnstonovi. 

Zpráva se okamžitě rozletěla po sociálních sítích, reagoval třeba i známý anglický herec Antony Cotton, který podporuje válečné veterány. Na svůj Twitter vyloženě napsal, že se cítí vykuchaný“.

Johnstonovo zmizení ohlásila jeho maminka, když v neděli odešel z jejího domu v Borgon Regis. Spekuluje se o tom, že jeho psychický stav byl už v té chvíli velmi špatný.

Od toho momentu po populárním veteránovi pátral jak policejní sbor s nočním viděním a termovizí, tak i několik desítek dobrovolníků. Dnes už ale víme, že marně.

„Bohužel můj nejlepší přítel a velký bratr byl dnes kolem poledne nalezen mrtvý,“ napsal na svůj Facebook bratr válečného hrdiny Lucas Johnston. „Děkuji všem lidem, kteří hledali Dannyho, ale v tuhle chvíli jsem na dně,“ dodal.

„V této chvíli bychom rádi vyjádřili soustrast a podporu rodině a přátelům Dannyho Johnstona a chtěli bychom poděkovat všem rodinám a jeho přátelům, jež se dobrovolně přihlásili k tomu, aby nám pomohli hledat,“ prohlásil Roy Hodder, inspektor policejní skupiny pro hledání pohřešovaných osob. 

Policie Sussex, která měla celou akci na starost, zatím žádná konkrétní prohlášení nevydala s tím, že další informace se veřejnost dozví v nejbližších hodinách. Mluvčí uvedl pouze, že příčina smrti je prozatím neznámá. 

Video: Obhájce Michael Bartončík o psychickém stavu svého klienta, který čelí obžalobě z ublížení na zdraví.

Video  Obhájce Michael Bartončík o psychickém stavu svého klienta, který čelí obžalobě z ublížení na zdraví.  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi