Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Učitelky osočily matku, že je opilá: Za měsíc nemohla kvůli vážné nemoci chodit

Autor: lm - 
20. dubna 2018
20:11

Neskutečné utrpení si prožívá mladá maminka (25) z Velké Británie. Vážná nemoc, o které neměla ponětí, ji během měsíce připoutala k lůžku a kvůli ní není ani schopná se postarat o svou dceru. Vše přitom začalo úplně nenápadně.

Charlotte Debieux ze Southamptonu poznala, že je něco špatně, když šla vyzvednout svou tříletou dcerku Poppy ze školky a nedokázala se téměř udržet na nohou. Učitelky ji kvůli tomu dokonce osočily, že si přišla pro dítě opilá. Pravda byla ale mnohem krutější.

Měsíc nato lékaři matce, která trpěla celkovou otupělostí a bolestí zad, diagnostikovali Guillainův–Barrého syndrom, což je autoimunitní onemocnění postihující periferní nervovou soustavu. Charlotte skončila paralyzovaná v nemocnici, kde zůstala upoutaná na lůžko. Trvalo měsíc, než vůbec dokázala pohnout prsty u nohou. Z nemocnice sice už byla propuštěna, bez vozíku se ale téměř nehne a musí brát 40 prášků denně.

Mladá matka má naději, že opět získá plnou mobilitu, rekonvalescence ale může trvat až tři roky. „Chci být opět schopná vzít svou dcerku do náručí a točit se s ní dokola. Kdybych se o to teď pokusila, musela bych si potom tak na dvě hodiny lehnout,“ říká zoufalá matka, která má občas problém zvednout se i z postele.

O ženu i její dcerku Poppy se teď stará babička Michelle (44). Michelle například musí pomáhat své dceři Charlotte po koupání z vany. „Některé dny nemůžu vůbec chodit. Někdy necítím prsty. Nejsem vůbec silná a snažím se teď pracovat na svalech, které potřebuji nejvíce. Sama se nevykoupu. Tahle nemoc změní váš život a vůbec ne k lepšímu,“ dodává Charlotte.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi