Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladá maminka Tereza: Raději chodím na brigádu než na úřady. Příručka Blesku pomůže

Autor: Pavel Ryšlink - 
16. dubna 2018
06:09

Když poprvé Tereza Procházková (32) z Velké Bystřice na Olomoucku požádala o přídavky na své dvě děti, podle úředníků na ně neměla nárok. Než by se doprošovala, chodí žena, která je nyní na rodičovské dovolené, o víkendech na brigádu do supermarketu.

Tereza i její manžel Lukáš (36) jsou zaměstnáni u stabilních a velmi seriózních firem na pozicích odpovídajících jejich středoškolskému vzdělání. Brali se po dlouholeté známosti, kdy byli oba zajištěni. Rok po svatbě se jim narodil syn Matěj (4), tři roky po něm dcera Josefína (1).

Teď, když jsem na rodičovské, dáme s manželovou výplatou a mým rodičovským příspěvkem měsíčně dohromady tak 27 tisíc,“ prozradila paní Tereza.

Z toho rodina zaplatí zhruba 9,5 tisíce na věci spojené s bydlením, tisíc korun stojí školka pro Matýska a zhruba dva tisíce pojistky.

Výplata nestačí

Snažíme se něco spořit, abychom si mohli pořídit větší byt (rodina žije v panelákovém bytě 2 + 1, pozn. red.). Kdybych nechodila na brigádu, tak bychom neměli šanci vyjít,“ konstatovala žena.

Tatínek Lukáš naštěstí péči o děti, když je maminka v práci, dokonale zvládá. „Bez problémů uvařím, vyperu, udělám vše, co je potřeba. Těším se, až se udělá hezky a budeme jezdit na výlety,“ řekl Blesku. „Má to štěstí, že když jsou děti s ním, tak jsou hodnější, než když jsou se mnou,“ dodala k tomu jeho žena s tím, že nechápe, proč by měla každé tři měsíce chodit na úřad a znovu a znovu žádat o přídavky.

Nárok nemají

Jde přece o přídavky na děti, tak by ten příspěvek měl jít za každým dítětem bez ohledu na to, kolik rodina vydělává!“ dodává Tereza Procházková, které přijde nespravedlivé, že když oba řádně pracují a platí daně, na přídavky nárok nemají.

Jak zlepšit životní situaci vás a vašich dětí? Zjistíte v příručce Blesku:

Příručka a chaty Příručka a chaty | blesk

 

Video: To je rodinka: Petra (30) a Stanislav (38) si pořídili osm dětí a ještě nekončí!

majojo ( 16. dubna 2018 16:07 )

Ale to snad ani nejsou léky, to jsou doplňky stravy. Ale tahle vypečená rodinka žedá vždycky jen prvotřídní kvalitu. Za co, krucinál? Že se jim náhodou v děloze uhnízdilo pět vajíček najednoua že je dáma úspěšně donosila? Znám fakt dost lidí, kteří si péči zaslouží a nedostanou ji. Tohle se mi fakt nelíbí.

placenta ( 16. dubna 2018 08:36 )

7 černoušku nemá na léky no to mě pos.er 250 000 na kontě to ani za rok nevidělam woe jdu blejt

kombucha ( 16. dubna 2018 07:59 )

Té miloučké rodince z Milovic doporučuji to,co dělám já.každou sezonu,nasuším kopřivy,černý bez,lípu,jitrocel a spoustu dalších bylin.Mám ID a také si nemohu vyskakovat.A celou zimu neznám,co jsou to léky.Když chce pomoci,tak ať vezme košík,děti a manžela-beztak se jen flákaj,a můžou mít plnou lékárnu.

kradu ( 16. dubna 2018 07:30 )

bohužel je bíla no

ad-ga ( 16. dubna 2018 07:01 )

a už zase natahují ruce, potřebují léky, tak honem udělat sbírku ! Přece rodiče nepůjdou makat, je to pod jejich úroveň. Dostali 600 tis. tak kde je mají? V normálních rodinách byly také děti nemocné a kdo jim co dal?????

Zobrazit celou diskusi