Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vdova po rozhodčím Lainkovi (†24) je znovu šťastná: Novému partnerovi porodila syna!

Autor: ljš - 
10. dubna 2018
05:00

Porod prvorozené dcerky prožívala v obrovském smutku jen pár dní po pohřbu milovaného muže, hokejového rozhodčího Pavla Lainky (†24). Teď se ale osud na mladou brněnskou političku Kristýnu Švarcovou (28) konečně usmál a dopřál jí rodinné štěstí. Před měsícem se totiž malé Lorince narodil bratříček.

Skvělou novinu oznámila šťastná maminka na svém facebookovém profilu. "Tak a je to! Mám splněno. Jmenuje se Tom a je super," napsala k fotografii synka, který se narodil na svůj svátek, tedy 7. března.

Otcem chlapečka je Lainkův kamarád a kolega z ledové plochy Max, který s ním v minulosti pískal řadu zápasů. Kristýně byl v těžkých časech velkou oporou a jejich vztah nakonec přerostl v lásku. Novopečený táta ale v euforii z narození synka nezapomíná ani na holčičku, která se narodila už po Lainkově smrti. "S Lorou budou jedna ruka :) Prostě kámoši jak hrom, je Lora a Tom :)," napsal na facebooku.

Přišla o dva muže

Pavel Lainka náhle zemřel v září 2016 poté, co dostal při hokejovém zápase, který pískal, ránu pukem do hlavy. V nemocnici bojoval dva týdny o život, učil se znovu chodit, pak ho ale zabila embolie. Malá Lori se narodila jen několik dní po jeho pohřbu a svého tatínka tak nikdy nepoznala. Lainkovi kamarádi na ni v dobročinné sbírce vybrali přes milion korun.

Nešlo přitom o první tragédii v životě mladé političky. Čtyři roky před Lainkovou smrtí pochovala Kristýna svou první velkou lásku, kolegu z ODS Jakuba Kulíška, který se utopil při sjezdu rakouské řeky Enže.