Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Maminka porodila Elišku v sanitce: Dojatá záchranářka promluvila

Autor: lut, rc - 
23. března 2018
05:29

Iveta Richtrmocová (30) z Liběchova na Mělnicku porodila dcerku přímo v sanitce.  Porod trval pouhých osm minut!

Tísňová linka v pondělí v 13:54 přijala hovor od tatínka, který oznámil, že jeho manželce Ivetě začaly porodní bolesti. Záchranná služba se dostala k nastávající mamince za osm minut. „Maminka, které už praskla plodová voda, akorát vycházela z domu v doprovodu svého muže. Už jsem věděla, že to bude rychlá akce,“ řekla Aha! zasahující záchranářka Blanka Křováčková (55), která pracuje u záchranky dlouhých dvacet let. „Můj kolega ji doprovodil do sanitky, kde měla připravené lůžko, odsávačku a porodní balík,“ dodala.

Miminko však už nehodlalo čekat a narodilo se přímo v sanitce. Jen co si Iveta lehla do sanitky, přišly kontrakce po třech minutách. Holčička, která dostala jméno Eliška, se narodila v 14:10. Pro záchranářku je to již sedmé miminko, které porodila v sanitce. „Ta zodpovědnost byla opravdu jen na mě a kolegovi. Chtěla bych poděkovat hlavně našim lékařům, kteří nás učili, jak se v takové situaci k tomu postavit. Bez nich bych si nebyla tolik jistá jako v pondělí,“ dodala dojatá zdravotnice.

„Celá rodina je šťastná, že vše dopadlo v pořádku se šťastným koncem. Musím pochválit skvělý a profesionální přístup ze strany zdravotní posádky,“ řekla Iveta, která je s malou Eliškou stále v nemocnici. Doma na ni čeká tříletý syn.

VIDEO: Trojnásobné štěstí po letech nezdaru: Manželům ze Šilheřovic na Opavsku se narodila trojčata.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi