Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mladík spolkl slimáka, skončil ochrnutý

Autor: ana - 
7. března 2018
20:51

Příběh jako z relace Věřte, nevěřte se odehrál před pár lety v australském Sydney. Sam Ballard (28) se zúčastnil narozeninové party svého kamaráda. Rozjetí přátelé uzavřeli sázku, kterou Sam prohrál. Musel sníst slimáka. Od té doby je na vozíčku.

Samova matka nyní bojuje s dluhy a osobním bankrotem. Syn vyžaduje péči, kterou mu pojišťovna již odmítá hradit. Zoufalá matka neví, co dál. Ošetřovatelské službě dluží téměř milion korun.

Ve špatný čas, na špatném místě

Teplý říjnový den v roce 2010 se nesl ve znamení oslav 19. narozenin Samova kamaráda. Sázka je sázka, a tak musel dlouholetý hráč rugby spolknout slimáka. Ten byl bohužel napaden krysím plicním červem, který Samovi způsobil vážnou infekci.

Červ se vyskytuje v těle potkanů a je často přenášen v tělech hlemýžďů a slimáků. Parazit Angiostrongylus cantonensis způsobuje infekci mozku. Sam upadl do kómatu na tři roky. Nemocnici opustil na vozíku.

Zoufalá matka

Matka Katie Ballard svého syna před nehodou popisuje jako bojovníka, který se nikdy nevzdal. Nyní ho musí přebalovat, krmit a věnovat mu každou minutu svého času. Finance jí pomalu ale jistě docházejí. Ošetřovatelské službě dluží téměř milion korun.

„Doufám, že syn bude jednou chodit,“ napsala Katie na svém Facebooku před sedmi lety. Její přání se však neplní. Samovy pokroky jsou minimální. V roce 2016 dostala grant zdravotní pojišťovny, ten však během dvou let zcela vyčerpala. Nyní zoufalá prosí o další peníze. Pojišťovna však mlčí.

Za matku se nyní postavil Národní systém pojištění pro osoby se zdravotním postižením, který tlačí na pojišťovny, aby péči mladému muži začaly opět hradit v plné výši.

petrw ( 5. listopadu 2018 11:44 )

dobře mu tak

sores ( 8. března 2018 11:46 )

No přesně,takové nesmyslné blbosti dělají zásadně jenom mladí kluci!! I tím se muži strašně liší od žen. Např.kdyby vládly ženy, nikdy by nebylo válek a rvaček dle mužů odborníků.Ženy nerodí potomky proto, aby ve válce o ně přišli!!!!

Monikay ( 8. března 2018 09:41 )

je mi ho moc líto. chlapi se hecujou a v Austrálii dokonce i takovejma nesmyslama...

karmina ( 8. března 2018 07:29 )

Ale nežerou je syrové.

djaba ( 8. března 2018 07:05 )

Slimáci nechutnají ani domácí drůbeži ,asi ví proč .

Zobrazit celou diskusi