Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Osmdesátiletý stařec spadl do studny: V -20 °C přežil dva dny

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ana - 
2. března 2018
09:57

Neuvěřitelné odhodlání přežít a notná dávka štěstí. Tyto dva atributy spojil téměř osmdesátiletý Jezdimir Milič ze Srbska. Během pravoslavného Štědrého dne spadl při procházce lesem do patnáctimetrové studny. Našli ho až po dvou dnech.

Jezdimir jako milovník přírody vyrazil 6. ledna na procházku. Jeho manželka Radmila ho prosila, aby v těchto mrazech nikam nechodil. Muž však prosby manželky neposlechl a jako každý den si vyšel do místních lesů.

Její starosti o zdraví chotě se později ukázaly jako opodstatněné. Muž se totiž domů nevrátil. Žena druhý den ráno zburcovala celou obec. Nikdo již nedoufal, že by jejich soused dokázal mrazy přežít.

Obětavý soused Goran

Gorana intuice zavedla ke staré, opuštěné studni. „Všiml jsem si tašky s potravinami, která ležela blízko,“ vysvětlil pro deník Večernje novosti.

Poté, co ho spatřil na dně studny, zavolal záchranáře, kteří mu ho pomohli vytáhnout. Měl těžké omrzliny na rukou a nohou a jeho stav je stále vážný. Byl silně podchlazený. Péči mu nyní poskytují v nemocnici v Požarevaci. Podle manželky Radmily má Jezdimir špatný zrak, v minulosti se již párkrát ztratil.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi