Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Známá modelka ochrnula od krku dolů: Při běžném cviku si zlomila páteř!

Autor: ana - 
22. února 2018
05:25

Známá brazilská modelka Marcelle Mancuso (23) byla velice aktivní sportovkyně. V posilovně trávila i celé dny. Zvrat nastal předloni v lednu, kdy během sklapovaček, při kterých visela hlavou dolu, spadla. Páteř si zlomila na několika místech. Již nikdy neměla chodit.

Mladá žena si nebyla ani schopná zavolat pomoc. „Byla jsem v tělocvičně, dělala sklapovačky a tyč, na které jsem byla připoutaná, se zlomila. Hlavou jsem narazila do země,“ řekla při včerejším rozhovoru pro deník The Sun modelka. Rozhovor poskytla vůbec poprvé od nehody.

Známá brazilská kráska během svého prvního rozhovoru od nehody přiznala, že okamžitě přestala ztrácet vědomí a cit v končetinách.

Už nikdy nebudete chodit

Při příjezdu do nemocnice jí lékaři vystrašili děsivou diagnózou. „Moje diagnóza byla tetraplegie, tedy ochrnutí všech čtyř končetin. Říkali, že zřejmě nikdy nebudu chodit,“ prozradila první okamžiky po nehodě Marcelle.

Modelka musela podstoupit náročnou operaci. Úlomek kosti totiž stále tlačil na míchu. Páteř jí museli vyztužit ocelovými plátky.  Lékaři jí žádnou obrovskou naději nedávali. Ovšem mladá brazilka to nevzdávala. Rozhodně se s osudem smířit nehodlala.

Nevzdala se!

Za tři dny modelka dokázala jemně pohybovat prsty na nohou. Po měsíci podnikla první krůčky ve speciálně upraveném rámu. Za čtyři měsíce začala s posilováním a rehabilitací noh. „Teprve po půl roce jsem byla schopná se na nohy postavit. Bylo to pro mě vítězství. Věděla jsem, že teď už to dokážu a znovu se projdu,“ doplnila Mancusová.

Dnes vede modelka naprosto normální a spokojený život. Dva roky těžké dřiny, odhodlání a rehabilitace. „Naučila jsem se oceňovat ty nejjednodušší věci v životě. Jsem za to vděčná.“

VIDEO: Podívejte, jak se líčí ženy znetvořené kyselinou

Video  Jak se líčí znetvořené oběť kyselinového útoku...  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kaonkl ( 22. února 2018 16:27 )

Jen další důkaz, že lidská vůle je silnější než jakákoliv diagnoza. Stačí silně věřit v sebe sama a svoje schopnosti, být přesvědčen, že to dokážeš.. Vesmír funguje na tomto principu.

naidka ( 22. února 2018 15:43 )

Anorexií a "zdravou výživou" oslabené kosti rupnou hned.

spania ( 22. února 2018 11:01 )

To je hrozné tohle si udělat při cvičení!Tato modelka ale jenom dokazuje,že silná vůle,odhodlání,ale taky mládí a to,že věřila sama sobě a tomu,že to dokáže,umí udělat svoje a že to v některých případech jde,i když tomu ze začátku nikdo nevěří.

sores ( 22. února 2018 09:54 )

Zbytečně se neříká, sportem k trvalé invaliditě!!! Zrovna tak ty molitany do koz,zadku to nemůže zdravotně prospívat tělu. Ale každého věc jak se zhuntuje,že.

Nosik ( 22. února 2018 07:35 )

 Ovsem kdyz tak cvici , tak si nema davat inplantaty do zadku🤣rentgen ji odhalil😂

Zobrazit celou diskusi