Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Paterčata touží po něčem, co jim nikdo nemůže dát ani koupit. Supermámu trápí zdraví

Autor: dce - 
21. února 2018
10:28

Paterčata i s bráškou a rodiči smutní, že tuhle zimu ještě nevytáhli boby ani sáňky - sněhu, který by vydržel delé než pár hodin sezatím nedočkali, a tak si ho připomínají alespoň při malování. Dobrodincům děkují za dárky k Vánocům a prozradili, co nyní potřebují. Kromě zdraví je to hlavně oblečení.

Dva měsíce od Vánoc se s novinkami ozvala i rodina paterčat z Milovic. Prostřednictvím stránek se sbírkou poděkovali všem, kteří je za poslední týdny podpořili. "Děkujeme všem, kteří našim dětem poslali dárek k Vánocům. Moc si Vaší podpory vážíme," napsala matka paterčat Alexandra Kiňová s partnerem Antonínem Krosčenem.

Už půl roku chodí paterčata do školky, zimní radovánky s ostatními dětmi si ale zatím neužili. V Milovicích jsou bez sněhu. "Letos jsme boby ani sáně zatím nevytáhli. Snad u nás napadne sníh alespoň v únoru. Zimu si tak připomínáme alespoň při malování obrázků," dodala Kiňová.

Rodina rovněž připojila nový seznam potřebných věcí. Tentokrát jde pouze o oblečení. Pro pět malých rošťáků shání domácí oblečení jako trička, tepláky nebo například pyžama ve velikosti 128. Pro staršího bratra Tonyho potřebují oblečení velikosti 152 - opět jde spíš o věci na doma a k tomu džíny na gumu.

Otec dětí Antonín Krosčen měl v září nastoupit do nové práce, maminka Alexandra zůstává na nemocenské kvůli zdravotním problémům se zády. Odkládání pěti dětí ve školce jí tak uleví alespoň na pár hodin, od začátku roku jí totiž chybí v domácnosti výpomoc pracovnice Rodinného centra Milovice. Od 4. narozenin paterčat už do rodiny nechodily ani pečovatelky.