Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hejtmanovi zabil dceru násilnický partner: Vnučce teď dělá tátu a ví, že ji neuvidí dospět

Autor: dce - 
16. února 2018
18:22

Tragicky skončilo domácí násilí v rodině hejtmana Oldřicha Bubeníčka. Dceru mu zabil její partner, jejich tehdy dvouletou holčičku Nelu dostal do péče dědeček a s péčí o ní se nadále zžívá. Nejvíc ho mrzí jeho pokročilý věk - bojí se, že si vnučku už příliš neužije.

Bubeníček je malé Nelince nyní spíš otcem. Ten biologický sedí ve vězní za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti. Mladý surovec Pavel Kapic svou partnerku Ivu, dceru hejtmana Bubeníčka, dlouhodobě terorizoval. Vše eskalovalo 2. ledna 2016, kdy podnapilý Kapic bodl Ivu do nohy a přeťal jí tepnu. Mladá žena zemřela a Kapic dostal trest 10 let za mřížemi.

Nelu už tehdy měli kvůli vyhroceným vztahům v péči prarodiče, dnes fungují jako její rodiče. „Samozřejmě že to není jednoduché. Kdybych řekl, že je, lhal bych. Přeci jen už mám nějaký věk. Je velký rozdíl vzít si vnouče na víkend a permanentní péče. Ale společně s manželkou se snažíme dát Nelince maximum. Udělat všechno, aby měla dětství jako jiné děti,“ řekl serveru iDnes.cz Bubeníček.

O vnučku se ovšem starají vzorně - v současné době jí vodí na házenkářskou přípravku a podporují ji v zálibách jako je tanec. Objevují se ale i smutné chvilky. „Přede mnou to sice neřekla, ale jednou přišla za manželkou, že ví, že maminka umřela. Asi se o tom baví ve školce."

Bubeníček si je také vědom, že až Kapic vyjde z vězení, může se začít o dceru zajímat. "Vím, že to jednou přijde. Dřív se o ni nikdy příliš nezajímal a já doufám, že mu tenhle přístup vydrží. Nechyběla mu předtím, tak proč by mu měla chybět za těch několik let?“ dodává.

Ve spojitosti s Nelou chce Bubeníček navíc pozvolna ukončit politickou kariéru - na hejtmana už znovu kandidovat nebude.  „Vlastně mě až mrzí, že mi je už tolik. Až umřu, Nelinka bude pořád ještě hodně mladá. Víte, já vždycky říkal, že až přijde smrt, tak prostě přijde. Dneska si ale moc přeji, abych tu mohl být co nejdéle,“ uzavírá.

Zobrazit celou diskusi