Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dívce nechutně otekl ret: Myslela si, že má alergii, trpí však vzácnou chorobou

Autor: shp - 
6. února 2018
21:29

Ret jí obrovsky natekl. Myslela si, že jde o silnou alergickou reakci. Poté se domnívala, že jde o opravdu ošklivý opar. Nakonec se ukázalo, že Angličanka Holly Clegg (23) ze ST. Albans trpí vzácnou chorobou, kvůli které se jí dělají pod kůží bolestivé abscesy. 

Jednoho rána jsem se probrala a moje rty byly třikrát větší než normálně. Nevěděla jsem proč, tak jsem zamířila do nemocnice. Bylo to velmi bolestivé. Otékala mi tvář a doktoři nevěděli proč,“ vypráví Holly.

Tak moc jsem se bála, že mi nakonec podali lokální anestetika a drenáží odstranili tekutinu ze rtu. Doktoři mě testovali na celou řadu infekcí jako HIV, herpes a další pohlavní choroby,“ pokračuje Holly. Lékaři byli ale stále bezradní.

Jak měsíce plynuly, další části mého těla během pár týdnů otékaly. Šlo o bradu, tváře, rty, bylo to tak bolestivé. Přišla jsem o veškeré sebevědomí. Používala jsem bandáže, abych se zamaskovala, když jsem šla ven,“ přiznává Holly.

Nakonec lékaři zjistili, že mladá žena trpí Pantonovým-Valentinovým leukocidinem. Jde o velmi vzácné onemocnění, které způsobuje tvorbu bolestivých abscesů pod kůží. Lékaři po diagnóze zkoušeli mnoho antibiotik, ale léčba bohužel příliš nezabírá. Holly má problémy doteď.

VIDEO: Příběh ženy, která málem ve čtyřech letech uhořela

Video  Ve čtyřech letech málem uhořela. Dnes se vidí krásná a jizvy jsou pro ni požehnáním  - https://www.youtube.com/watch?v=-wQUK2en9NA
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi