Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Doktor mimo službu přivedl na svět miminko ve výšce 10 km nad zemí. Žena začala rodit v letadle

Autor: shp - 
19. ledna 2018
18:56

Byl na dlouhé cestě až z Indie do Spojených států, na které musel několikrát přestupovat. Když si urolog Sij Hemal (27) myslel, že v letadle mířícím z Paříže do New Yorku si konečně odpočine, ozvalo se hlášení letuška, jestli není na palubě doktor.

Cestující Toyin Ogundipe (41) začala mít kontrakce ve výšce 10 km nad zemí týden před plánovaným porodem. Posádka letadla se proto snažila nalézt mezi cestujícími doktora. Naštěstí byl na palubě Hemal.

Byl jsem pořádně unavený z pásmové nemoci. Říkal jsem si, že si dám drink a usnu. Jak se ukázalo, jsem rád, že jsem nic nepil,“ vzpomíná lékař, který se vracel do USA ze svatby kamaráda.

Její kontrakce byly od sebe vzdálené 10 minut, takže společně s pediatričkou jsme začali monitorovat její životní funkce a udrželi ji v pohodlí,“ pokračuje doktor.

Měl totiž velké štěstí, náhodou totiž vedle něj seděla pediatrička Susan Shepherd. Ta poté, co chlapečka jménem Jake přivedl Hemal na svět, dítě prohlédla a prohlásila, že je v dobrém stavu.

Porod proběhl nakonec bez problémů a osmihodinový let nebyl přerušen. Hemal totiž rozhodl, že odklonění pro nouzové přistání na vojenské základně na Azorách není vhodné.

Rodička, která cestovala se svou čtyřletou dcerou, měla štěstí, že první třída byla prakticky prázdná. Personál letadla ji tam tak mohl přepravit, aby rodila tam. „Byl to můj lístek do první třídy,“ vtipkuje Hemal.

VIDEO: Zázrak malého Tobyho - narodil se v 24. týdnu a přežil

Video  Malý Toby se narodil ve 24. týdnu a přežil  - Facebook
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi