Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Porod po telefonu: Na Českolipsku tatínek odrodil vlastní dcerku

Tatínka při porodu naváděla operátorka Lucie Boková.
Tatínka při porodu naváděla operátorka Lucie Boková.  (Autor: Facebook Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, p.o.)
Autor: dce - 
13. ledna 2018
12:50

Do porodnice už to nestihli. Překotný porod na Českolipsku tak musel zvládnout tatínek sám. Podle instrukcí operátorky muž úspěšně odrodil vlastní dcerku. Záznam unikátního hovoru záchranka zveřejnila na sociálních sítích.

Maminka z Českolipka asi neměla v plánu rodit doma, jenže ačkoliv se jednalo o porod v termínu, šlo všechno tak rychle, že dojet do nemocnice nepřidalo v úvahu. Nastávající tatínek zavolal na záchranku, na místo vyrazila sanitka s lékařem, přesto se porodu musel chopit i sám partner rodičky.

Operátorka Lucie Boková po telefonu muže naváděla, co přesně má dělat. Porod byl u konce dřív, než stihla přijet záchranka. „Operátorka mu dávala instrukce, jak rodičce pomáhat – například jak uchopit hlavičku dítěte. Po porodu poradila tatínkovi, ať miminko zabalí do čistých ručníků, aby z jeho tělíčka neunikalo teplo. Řekla mu rovněž, aby holčičku položil na břicho rodičky,“ řekl serveru iDnes.cz mluvčí krajské záchranky Michael Georgiev.

 

Maminka byla i s holčičkou převezena do nemocnice. Obě jsou v pořádku. Ačkoliv jsou podobné situace vzácné, operátorky vědí, co mají dělat. Jedná se o školené zdravotnice, které nemůže nic zaskočit.

Záznam konce porodu, kdy operátorka gratuluje tatínkovi, záchranka vyvěsila na sociální sítě. „V naší práci se často setkáváme s tragédiemi, a tak jsme rádi, že jsme na náš nový Facebook mohli umístit jako první příspěvek radostnou zprávu,“ dodal Georgiev.

mak ( 13. ledna 2018 14:18 )

 Překotný porod musel tatínek zvládnout sám..... 😂 A co dělala maminka....??? Prej chlap odrodil... O Boooze...🙄🙄

Zobrazit celou diskusi