Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Český doktor hrdinou v Americe: Zachraňovat lidi chtěl už od pěti let

Autor: dce - 
14. ledna 2018
22:17

Dramatická záchrana seniorky z hořícího auta udělala z českého doktora Vlastimila Smetka ve Spojených státech hrdinu. Z hořícího auta vytáhl zraněnou seniorku a zachránil jí tak život. Podle jeho otce chtěl lidem pomáhat už od pěti let.

Vlastimil Smetka z Ostravy se mezi svátky stál v Jižní Karolíně hrdinou - z hořícího vozu vytáhl čtyřiaosmdesátiletou Jean Plowden, která mířila na výroční večeři se svým manželem. I díky jeho obětavosti tak mohou 59. výročí svatby skutečně oslavit společně.

Jeanina dcera Amy jeho a další zachránce našla pomocí sociálních sítí a příběh o záchraně později zveřejnila i média. Amy Vlastimila a druhého mladíka, který se záchranou pomáhal, označila za anděly na zemi.

Otec českého lékaře, Vlastimil starší, nám o svém synovi prozradil, že už v pěti letech chtěl být lékařem. "Chtěl najít lék, aby nikdo na světě nikdy nezemřel," prohlásil. Z Ostravy se rodina přestěhovala do Kanady, odkud Vlastimil pak odešel studovat medicínu do USA, kde se stal jedním z nejmladších doktoru v historii států.

"On zachraňuje lidí každý den v nemocnici. Chtěl bych jen ukázat, že český kluk s nasazením svého života, zachránil s hořícího auta ženu, i když si byl vědom, že to může bouchnout," popsal otec.

"Není zadaný, jeho láska je pomáhat lidem a má jen pejsky, jednu fenku zachránil na dálnici," dodal.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi