Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Těhotný muž podruhé porodil: Dítě chce vychovávat jako »genderově neutrální«

14. prosince 2017
17:47

Američan Kaci Sullivan (29) z Wisconsinu porodil své druhé dítě. Transsexuál je patrně prvním člověkem na světě, který porodil dítě jako žena i muž. Kaci porodil císařským řezem.

Kaci Sullivan začal brát mužské hormony v roce 2013 a podstoupil i mastektomii, při níž mu chirurgové odstranili obě prsa. Operativní změnu pohlaví ale nechtěl, aby si "zachoval plodnost".

První dítě, syna Graysona (5), Kaci odnosil ještě jako žena, o druhé se začali snažit loni, když Kaci kvůli zdravotním důvodům přestal brát mužské hormony. "Tohle těhotenství je mnohem lepší," přiznal Kaci ve čtvrtém měsíci těhotenství s tím, že v prvním těhotenství trpěl právě kvůli své nepřiznané skutečné identitě.

Kaci nyní porodil svého druhého potomka císařským řezem. Otcem je stejně jako u prvního dítěte partner Steven (27). Rodina ale tentokrát odmítla sdělit pohlaví kvůli tomu, že dítě hodlají vychovávat jako "genderově neutrální".

"Okamžik, kdy dítě přišlo na svět a já uslyšel pláč, byl nepopsatelný. Přijde mi neuvěřitelné, že jsem vyrobil toho malého človíčka. Po 26 týdnech ranní nevolnosti a sedmidenním porodu to byla tak krásná chvíle. Jsme prostě tak šťastní a vděční a užíváme si společný čas jako rodina. Dítě je nádherné, milé a sladké," prozradil po porodu pyšný táta.

Video: Muž s těhotenským břichem? Politici to zkusili a trpěli

Video  Muž s těhotenským břichem? Politici to zkusili a trpěli  - Reuters
Video se připravuje ...