Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Maminka oslavila Jožkovy (12) narozeniny, pak ji našli oběšenou: Žije s prarodiči za 2 tisíce měsíčně

Autor: bop - 
16. prosince 2017
08:20

S malým Jožkem (12) ze Slovenska se život nemazlil. Nejprve krátce po oslavě narozenin přišel o maminku (†29), teď s prarodiči bojuje o každou korunu: Jeho dědeček má jen malý invalidní důchod. Smrt mladé Moniky je přitom stále opředena řadou otázek...

Mladá žena oslavila ještě se svým synkem jeho narozeniny a pak se šla jen tak na chvilku provětrat ven. Podle jejích rodičů se chtěla stavit u kamaráda. Domů už se ale nevrátila... Našli ji o něco později oběšenou na místním hřišti.  

„Já jsem věděla, že se něco stalo. Správne hřiště ji našel oběšenou. Policie nezjistila cizí zavinění. Ale ona byla hubená, měla krátký pásek od kalhot. Aby se na takovém kousku děvče oběsilo, to nehrozí. Přitom měla ještě modřinu na tváři,“ svěřila se babička Marie, která závěrům policie nevěří, v pořadu televize JOJ Family V sedmém nebi.

Celý díl pořadu v sedmém nebi najdete ZDE>>.

Po tom, co mu před čtyřmi lety zemřela milovaná matka, vyrůstá malý Jožko se svými prarodiči. „Pořád se ptal na maminku. Tak jsem ho vzala na balkn večer, ukázala jsem mu první hvězdičku a řekla jsem mu, že tohle je tvoje maminka. Stále na tebe bude dávat pozor. Od té doby se pořád chodil na balkon dívat, jestli je tam hvězdička,“ vzpomínala na dojemnou chvilku svého života a na to, jak se snažila ukonejšit svého vnuka.

Rodiče zesnulé Moniky Jozef a Marie se však netrápí jen kvůli své ztrátě, ale také proto, že nemají pro malého vnoučka dost prostředků. Jozef je kvůli svému zdravotnímu stavu v invalidním důchodu a Marie je zatím zcela bez příjmu.

Na svátek dušiček ji přímo nad hrobem její mrtvé dcery postihla mozková příhoda, vyřízení invalidního důchodu i pro ni se však táhne... Tříčlenná rodina tak musí vyžít z pouhých 80 eur, tedy v přepočtu asi dvou tisíc korun. 

Studenti zachránili hořícího sebevraha.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Garo ( 16. prosince 2017 11:10 )

Vážená redakcia Blesku, neviem čo vás viedlo k tomu, že ste v tomto článku nenapísali pravdu, respektíve ste napísali nepresnosti. Tragédia, o ktorej píšete sa stala pred štyrmi rokmi.Jožko mal vtedy 8 rokov. O tom, že redakcia nenapísala pravdu, sa môže čitateľ presvedčiť na internete - relácia televízie JOJ pod názvom : "V siedmom nebi" zo dňa 3.12.2017. Rodičia aj s dieťaťom poberajú 300 eur a nie tak, ako napísala redakcia.Je to tiež málo, ale dieťa má otca,v televízii JOJ hovorili, že je hasič. Otec sa však o syna nestará! Životné minimum dvojice s jedným nezaopatreným dieťaťom, ktorá sa nachádza v hmotnej núdzi je v SR od 1.1.2017 429,70 eur,ak rodina spĺňa podmienky stanovené v zákone.

msml20 ( 16. prosince 2017 10:50 )

Redaktoři napsali jen tu horší část. Viděla jsem tento příběh v televizi. Rodině byla poskytnuta velká pomoc. Prarodiče a malý vnuk obdrželi rekreační pobyt, kde prožili spoustu zážitků. Mezitím parta mužů krásně zrekonstruovala byt, vybavila novým nábytkem, novými spotřebiči atd. Přestavby se zúčastnil i současný ministr vnitra Robert Kaliňák, Ve studiu předal prarodičům 5000 eur na pozdější studium pro vnuka a řadu jiných darů.. Celý příběh byl velmi smutný a dojemný. Prarodičům a malému Jožkovi přeji krásné svátky a pevné zdraví a vše dobré po celý další rok. .

y1xcvbnm ( 16. prosince 2017 10:29 )

Měl ji najít správce a nebo byla správně oběšená, je děs co dokáže autor článku napsat.....Správne hřiště ji našel oběšenou.

filip.rozec ( 16. prosince 2017 10:05 )

vždycky když je mi nejhůř, tak si vzpomenu, že jsou lidi, který musí žít na Slovensku a hned je mi líp

drazor ( 16. prosince 2017 09:37 )

A ještě jedna perla ,, Tak jsem ho vzala na balkn večer,,

Zobrazit celou diskusi