Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Janě (23), které našli v těhotenství rakovinu, už rostou vlasy: Klíčová návštěva lékaře!

Autor: ljš - 
6. prosince 2017
06:30

Před rokem se dozvěděla zdrcující zprávu! Třiadvacetileté Janě Ryšánkové z Přerova lékaři uprostřed těhotenství sdělili, že má rakovinu. Statečná maminka se rozhodla bojovat o život svůj i dceřin a s pomocí lékařů to dokázala. Teď se téměř na den přesně dozvěděla, že nemoc je pryč.

Po operaci, řadě chemoterapií, nadějí a obav mohla Jana v pondělí fanouškům svého blogu, který na Facebooku sleduje přes 20 tisíc lidí, říct skvělou zprávu. Nadějné výsledky testů z konce léta se potvrdily. „Nadělila jsem si už předem ten nejbáječnější dárek k Vánocům. Všechny kontroly v pořádku, jsem pacientka v remisi,“ napsala k fotce, na níž stojí před nemocnicí s kapucí na hlavě.

O pár hodin později připojila ale fotku bez jakékoli pokrývky hlavy, na což se dlouhé měsíce těšila. Dosud se totiž zakrývala šátkem, teď jí už ale znovu rostou vlásky. „Po dlouhých měsících se vám ukazuji už jako spokojená máma, která se cítí zase o něco lépe jako žena,“ napsala.

Popsala také, jak probíhala poslední návštěva její lékařky, která byla plná dojetí. „Dnes jsem si na svoji závěrečnou prohlídku v tomto roce na onkologii vzala svoji osudovou ženu – Stellinku (dcera, která se narodila během léčby, pozn. red.) a věřte mi, porod a tenhle moment, kdy jsem viděla ženu, která nám zachránila život, jak si chová ten můj poklad, mě dostal naprosto do kolen.

Dlouhých x měsíců dělala vše pro to, aby náš osud měl dobrý konec, vždy promýšlela každý krok léčby a teď jsme všichni společně stáli v pořádku a zdraví v ordinaci. Je to pro mě nezapomenutelný zážitek, který nemusím mít ani na fotce a i tak mi navždy zůstane vryt v paměti,“ vyprávěla Jana.

Příběh statečné maminky můžete sledovat na jejím facebookovém blogu ZDE››