Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zbědovaná Katka žebrá v mrazu v centru Prahy: Drsné svědectví syna dokumentaristky Třeštíkové

Autor: ljš - 
4. prosince 2017
11:44

Už nekrade, ale žebrá! Nadějné zprávy, které se o Katce z filmu dokumentaristky Heleny Třeštíkové šířily v posledních měsících, částečně potvrdil syn slavné filmařky fotograf Tomáš Třeštík, který narkomanku potkal v centru Prahy. Působila podle něj střízlivě, bohužel si na život ale stále nevydělává prací.

"Pro ty, které zajímá osud Katky z mámina dokumentu, dneska večer jsem ji náhodou potkal v Karlovce. Žebrá tam v kleče na ulici, čelem opřená o chodník, poznal jsem jí jen podle prstýnku, který nosí celou dobu, co ji znám," uvedl známý fotograf na svém facebookovém profilu a připojil také Katčinu fotku.

Katka je mu dobře známá, protože s ní jeho matka dlouhá léta natáčela a zmapovala její životní příběh a pád až na dno. Zachytila i zdrcující zlom v Katčině životě, kdy kvůli drogám opustila svou dceru Terezku.

S Katkou proto Třeštík prohodil pár slov. "Je na metadonu, s přítelem bydlí v nějakém domku, snad skoro legálně. Drogám se snaží vyhýbat, jestli se jí to uplně daří, si jistej nejsem. Dceru nevídá. Roman sedí, dostal 3,5 roku, Katka přesně neví za co. Vypadá dost zbědovaně, ale kdo by nevypadal, bylo lehce pod nulou," popsal setkání.

Přestože Katka sama nedávno přiznala, že i přes metadonovou terapii, si občas pervitin dá, o první adventní neděli se zdála čistá. "Mluvila k věci, smířlivě a věcně, působila střízlivě a celkem zorientovaně," uvedl fotograf. "Pokud tam na ní narazíte a budete mít chuť, dejte jí na čaj. Je otázka, jestli si za to ten čaj fakt koupí, já chci ale věřit, že jo. Díky. T," vyzval své fanoušky.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

cukrenka ( 10. září 2018 13:02 )

Jsou i chytřejší zlodějíci, a těch si někdy i vážíš......

malavelka ( 10. září 2018 12:55 )

DEMOKRACIE A "SVOBODA" PO SYTÉMU KTERÝ JÍ PŘEDCHÁZEL, BYLA PRO NĚKTERÉ LIDI MOC NÁROČNÁ. Chtělo to lépe ztrealizovat sociální systém a upravit legislativu.

milkabela ( 5. dubna 2018 11:28 )

Republiku už nikdo nezachrání .Republika už dáááávno je hnus i kdyby tady Kača nebyla ,k demokracii bohužel patřej drogy .Kača je obětí těch dileru coo nich vy policie a nic neděla ,ba naopak přihlíží

europa ( 7. prosince 2017 17:38 )

Nechápu, proč se vůbec někdo takovou špínou zlodějskou zabývá?

anka ( 5. prosince 2017 17:02 )

napadlo vas, ze pan Trestik mel komentar a fotky na svem facebooku - a ze zamestnanci Blesku to ted prevzali na sve stranky???? Trosky byly v teto republice za kazdeho rezimu, jen za toho minuleho se museli schovavat. Jestli se vam nelibi obrazek dnesni spolecnosti, tak se pridejte k dalsim a prilozte ruku k dilu , sama udelejte neco proto, aby nekdo jiny mel lepsi den.....

Zobrazit celou diskusi