Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Lékařka Katka (†28) se upracovala k smrti: Během 24hodinové směny zemřela na infarkt

Autor: shp - 
21. listopadu 2017
12:47

Byla mladá, dobrosrdečná a odhodlaná pomáhat lidem za každou cenu. Doplatila na to vlastním životem. Osmadvacetiletá lékařka Katarzyna W. z polské Niepolomice se upracovala k smrti. V den, kdy zemřela, měla odpracovaných nelidských 24 hodin.

Lékařka nahrála fotku své unavené tváře na Facebook a její kamarádi se o ni okamžitě začali strachovat. „Máš hodně unavené oči, myslím, že pracuješ příliš tvrdě,“ napsal jí na sociální síť jeden z kamarádů.

Je to pravda,“ odvětila doktorka a dodala: „Dnes pracuji šestý den z posledních osmi.“ Lékařku kromě ochoty pomáhat druhým poháněla vidina vysněné dovolené. „Za čtyři dny ale jedeme na výlet snů,“ napsala.

To se nedivím, že vypadáš tak unaveně,“ poznamenal kamarád. Vymodleného výletu s rodinou se však Katarzyna již nedočkala. V práci po 24hodinové službě zkolabovala a zemřela. Kolegové jí v nemocnici již nedokázali pomoci.

Nařízená pitva Katky ukázala, že mladá žena zemřela na infarkt. Ten koroner přímo dal do souvislosti s přepracováním. Smrt Polky vyvolala v zemi spoustu protestů. Jde přitom o první známý případ smrtelného přepracování v Polsku.

Podívejte se a případ ze Slovenska. Lékař zanedbal péči a pacientka zemřela po zlomeném prstu:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jany ( 21. listopadu 2017 19:54 )

jako sorry ale takovehle oc mivaji fetaci, jste si jisti, ze si neco nesoupla? infarkt v tomto veku neni casty, byla jsme zvykla makat i vic

levandulova ( 21. listopadu 2017 19:08 )

 Jo tak nelidskych 24 hodin, jo? Najednou. Proc teda vy novinari nepisete, ze nasi lekari slouzi nelidskych 24 hodin nekolikrat mesicne a to povinne? A kdyz v noci prijde nejaky takovy, co nemel cas prijit pres den a lekar je ospaly, jeste drzkujou, ze "chrape" ve sluzbe. To uz lekar krouti treba sestnactou hodinu a kde je do rana...jsou obory, kde si ani nezdrimne, jako treba aro.A v mensich nemocnicich nemuze po sluzbe ani domu a jede dalsi pracovni den bez spanku! To je pak 36h. Ano, neznam jiny obor, krom mediciny, kde by clovek pracoval 24h v kuse.... nastesti to ma doktor zaplaceny, tento prescas, a proto vy hyeny muzete psat, ze ma 60tis! Nema, ani s prescasy, ale ok. Kdybyste aspon jednou napsali, jak to v nemocnici skutecne chodi, jaka je to otrocina za smesne penize a nelhali porad lidem! Zakladni plat 25tis.

agfor ( 21. listopadu 2017 18:08 )

U nás na návštěvy nemocných obvoďáci ani pohotovost nejezdí. Musí se vždy volat RZ a ta hned své oběti odvleče k vrahům do nemocnice.

Gentleman3 ( 21. listopadu 2017 16:37 )

Hm no.... Dle napsaneho se neda rict, ze to byl representativni vzorek populace... Tady to IQ neni zrovna 100 procentni kriterium intelektu...

doktormediciny ( 21. listopadu 2017 15:52 )

Pred 55 lety jsme drzeli sluzby na chirurgii sobota, nedele plus pondeli takze v kuse 56 hodin. Bylo mene aut, kazdou noc se neoperovalo. Kdyz jsme sli v pondeli odpoledne domu, nekdy na nas pokrikovali...To je inteliogent, na toho sen drem

Zobrazit celou diskusi