Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Martínek (3) přišel při nehodě o maminku i babičku: Lidé mu poslali už 2 300 000, bude i benefiční koncert

Autor: dce - 
11. listopadu 2017
05:10

Jsou mu teprve tři roky, už si toho ale prožil víc než mnozí dospělí. Malému Martínkovi v půlce října zemřela při nehodě maminka (†24) i babička (†50). Teta, která se o něj měla postarat, ale sama řešila existenční problémy. Díky nápadu dvou školaček ze Strakonic a tisícům dobrých lidí má nyní sirotek na transparentním účtu více než 2 300 000 korun. A obec, kam chodí Martínek do školky, plánuje na Vánoce uspořádat benefiční koncert.

Tragická nehoda se stala ve středu 18. října u Přechovic na Strakonicku. Martínkova babička s vozem z neznámých důvodů vjela do protisměru, kde se čelně srazila s kamionem. Ona i její dcera na místě zemřely. Martínek byl tou dobou ve školce v Čepřovicích.

Tragédii umocnil fakt, že teta, která se o tříletého chlapečka měla postarat, sama řešila existenční problémy a nebylo jisté, zda vůbec péči o dítě zvládne. Osud osiřelé dvojice ale nebyl lhostejný dvěma studentkám strakonického gymnázia. Katka Božková a Diana Žahourová nejprve prostřednictvím letáku a později i ve videu vyzvaly své kamarády, ale i širokou veřejnost, aby Martínkovi s tetou pomohli.

Během krátké doby tak lidé v Čepřovicích posbírali dost oblečení, bot i hraček, aby měl chlapec vše potřebné. Obec založila i transparentní účet, na který lidé mohou posílat finanční dary. K 10. 11. je na účtě částka 2 340 334,26 Kč!

Za pomoc od všech dobrých lidí děkuje i starostka obce Barbora Poláčková. „Dobrý den, dovolte, abych VÁM VŠEM z celého svého srdce PODĚKOVALA za podporu Martínka a jeho tety, za Vaši pomoc – ať už materiální, finanční a nebo duševní:) Velice si toho všeho strašně vážím, je to opravdu neskutečné, kolik lidí bylo ochotno přispět chlapci, kterého nezná a asi nikdy neuvidí,“ napsala.

Obec se navíc rozhodla o Vánocích uspořádat pro Martínka i benefiční koncert. Ten se bude konat 25. prosince v místním kulturním domě. Představí se kapely Labirint, Harlej revival a D.RIPPER.

Martínkovi můžete dál přispívat na účet 115-5499120257/0100, který spravuje obec Čepřovice, kam chlapeček chodí do školky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

w.mojko ( 11. listopadu 2017 09:43 )

jastana- odsudzovanie, a najmä ľudí,ktorí sa nemožu brániť- je najľahšie, však...nikto nevie, čo sa stalo-babičke mohlo prísť špatne,každý vodič niekedy urobí chybu. Horšie je, keď je to v nesprávny čas na nesprávnom mieste. Jazdím často už takmer 45 rokov a vidím hrůzu na cestách deň čo deň,vďaka chybám vodičov. Ani jeden, kto sadne za volant,nemože zaručiť, že jemu sa to nemože stať.

Zobrazit celou diskusi