Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kluk (17) se vsadil, že vypije sklenici bělidla: Teď bojuje o život

Teenager se inspiroval virálním videem, které je ale podvrh.
Teenager se inspiroval virálním videem, které je ale podvrh.  (Autor: Reprofoto Youtube)
Autor: lm - 
13. listopadu 2017
11:52

Belgický teenager (17) skončil s vážnými zraněními v nemocnici poté, co vypil v rámci sázky sklenici s bělidlem. K šílenému kousku se inspiroval po zhlédnutí videa, v němž muž před kamerou vypil celou láhev bělidla. To bylo ale natočeno jen jako vtip a ve skutečnosti v lahvi bělidlo nebylo.

Sedmnáctiletý mladík z belgické provincie Vlámský Brabant se vsadil s kamarády o přibližně 230 korun, že sklenici bělidla vypije. Chlapec nyní bojuje o život a hrozí mu, že přijde o jícen. „Pokud vypijete jen několik mililitrů bělidla, řekněme třeba 10 až 15 mililitrů, je to smrtící,“ vysvětlil expert na toxikologii Jan Tytgat.

Hloupý nápad kluci dostali po zhlédnutí videa z roku 2009, ve kterém Američan Jordan Thornsburg předstíral, že vypil celou lahev chemické látky a poté zvracel umělou krev. Šprýmař video natočil jako parodii na tehdejší internetovou mánii s pitím lahví mléka. Thornsburg své video video označil za „naprosto hloupé“ a uvedl, že si myslel, že je snad každému jasné, že jde jen o vtip. 

Video: Tohle rozhodně doma nezkoušejte! Šprýmař předstíral, že vypil lahev bělidla

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi