Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Turista se v Dubaji omylem dotkl jiného muže: Dostal 3 měsíce v base!

Autor: lm - 
23. října 2017
06:05

Tříměsíční vězení dostal Brit, který se při návštěvě Dubaje omylem dotkl jiného muže. Jamie Harron (27) byl odsouzen za veřejné pohoršovaní, muž ale tvrdí, že se druhého muže dotkl pouze kvůli stabilitě, aby nerozlil pití.

Jamie Harron (27) ze skotského Stirlingu byl zatčen v červenci kvůli incidentu v přeplněném dubajském baru. Brit se tu měl dotknout jiného muže na boku, což policie a následně i soudy vyhodnotily jako veřejné pohoršování a mladík dostal tři měsíce v base natvrdo.

Skot ale tvrdí, že se jiného muže dotkl, jen aby si nerozlil pití. Prý procházel barem se skleničkou a měl před sebou nataženou ruku, aby nepolil sebe ani ostatní. V tom okamžiku sáhl na bok cizímu muži a zabránil tak, aby do sebe muži narazili.

Harron pracoval jako elektrikář v Afghánistánu a ve Spojených arabských emirátech (SAE) byl pouze na dva dny. Na krku má také trest za nedostavení se k soudu a pití alkoholu při výše zmíněném incidentu. Za to dostal 30 dní ve vězení. Právníci ale argumentují, že Brit o datu soudního stání nebyl vyrozuměn dostatečně dopředu, a uvedli, že se odvolali proti oběma trestům. Harron zatím musí zůstat v SAE, jelikož mu byl zabaven pas. Kvůli incidentu také přišel o práci a zadlužil se.

„V důsledku těchto obvinění velmi strádá a nyní ještě čelí pravděpodobnému uvěznění. Jeho rodina ho ani nemohla v tomto kritickém čase navštívit, protože čelila velmi reálnému riziku uvěznění v rámci zákonů Spojených arabských emirátů o kybernetickém zločinu, které zakazují kritiku vlády,“ uvedla Radha Stirling, ředitelka charitativní organizace Detained in Dubai (Zadržen v Dubaji), která pomáhá lidem, kteří se v SAE dostali do složité situace, s právními záležitostmi.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

salto ( 25. října 2017 07:34 )

Tři měsíce za to, že jinému muži omylem prohrábl vercajk? To je dost

gutta ( 23. října 2017 08:39 )

Len ko ko t ide k tym kozojebom na dovolenku.

Zobrazit celou diskusi