Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Hasiči pomáhají útulkům: Unikátní kalendář se sexy záchranáři podpoří pejsky v nouzi

Autor: dce - 
17. října 2017
10:12

Sháníte už kalendář na příští rok a ty s recepty nebo nahotinkami se vám už omrzely? Díky unikátnímu projektu 1. plyšového útulku si můžete koupit kalendář s pejsky a sexy hasiči, kteří se opuštěným mazlíkům rozhodli pomoct.

Celkem patnáct útulků se se svými svěřenci zapojilo do projektu Hasiči pomáhají útulkům. Kalendář, za kterým stojí 1. plyšový útulek, tak spojuje mnoho věcí, kterým se prostě nedá odolat! Sexy hasiče a roztomilé pejsky – jeho nákupem navíc šťastný majitel přispěje na pomoc právě zapojeným útulkům.

S trochou štěstí se pro některé z psíků podaří najít i nový domov – většina z těch na fotografiích totiž potřebuje novou milující rodinu nebo aspoň virtuální adopci v případě starých a nemocných pejsků. Do kalendáře se bohužel nevešli všichni pejskové, ale zájemci se z kalendáře mohou dozvědět, že kousek od nich se nachází jeden z útulků a pojedou si vybrat pejska tam.

Například ve Spojených státech se kalendáře s hasiči, kde pózují s pejsky z útulků, těší velké oblibě a každý rok jsou vyprodané snad dřív, než je položí na pult prodejny. A podle všeho i o kalendář od 1. plyšového útulku bude velký zájem. Do dvou hodin od zřízení stránek na Facebooku totiž lidé objednali téměř sto kusů!

A jak projekt Hasiči pomáhají útulkům vlastně vznikl? Není to totiž jen okoukaný námět ze západu. „Proč hasiči? Není to náhoda – právě oni při své práci tak často zachraňují zvířata, která se ocitla v nějaké nouzi nebo potížích – zachraňování mají v krvi, vážíme si jak jejich práce, tak i jejich ochoty pomoci ještě o další úroveň více. Chtěla jsem lidem také připomenout, že jsou za nás ochotni nasadit i život, stejně jako ti pejskové, které někdo odložil nebo se jich ne vždy hezkou cestou zbavil, proto je na titulní straně obou kalendářů fenka Adélka – chci, aby byla mementem. Je smutné, že naše zákony dostatečně nechrání ty, kteří nás milují bez podmínek,“ prozradila Blesku asistentka Káča z 1. plyšového útulku.

V kalendáři tak najdete fotografie 56 profesionálních hasičů z Moravy s 52 pejsky z útulků z celé republiky. „Hasiče to moc bavilo, bylo to pro ně příjemné zpestření. Přijel útulek s třeba pěti psy a hasiči se jich hned ujali, a každý z nich se věnoval nějakému pesanovi, protože ti psi z útulku si to pohlazení a pozornost prostě zaslouží,“ popsala Káča, jak focení probíhalo.

Jaký kalendář a kde objednat?

Kalendář nástěnný nebo stolní si můžete objednat v konkrétním útulku, který se do projektu zapojil, čímž přispějete přímo na daný útulek, což upřednostňujeme. Můžete si ho ale objednat i na e-mailu kalendar2018@seznam.cz, kde je doba dodání delší, z důvodu opravdu velkého zájmu. Za ten nástěnný zaplatíte 210 Kč, za stolní 190 Kč (poštovné za 1 až 2ks = 50 Kč, 3 až 5ks = 70 Kč, 6 až 10ks = 100 Kč).

1. plyšový útulek

Jde o nově založený spolek, který umožňuje adopci plyšového pejska těm, kteří si sami zvířátko pořídit nemohou nebo pro děti, které by chtěly pejska z útulku a nemohou mít živého. Plyšáci odchází do nových domovů na adopční smlouvu, čímž se nenásilnou formou děti učí zodpovědnosti. Finance z adopcí pak půjdou na útulky a jejich svěřence – živé pejsky z masa a kostí, kteří mají své potřeby. Mezi ty patří krmivo nebo například veterinární péče. Více informací naleznete postupně na připravovaných webových stránkách spolku: http://1plysovyutulek.brno-brunn.cz/

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

porgy1 ( 17. října 2017 12:18 )

Tak tohle jsou správní muži !

pajato73 ( 17. října 2017 12:18 )

beru toho z fotky cislo 2.... a toho psa klidne taky fesak...

Zobrazit celou diskusi