Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dívce (8) urval výtah ruku. S krvácejícím pahýlem běžela kilometr za maminkou

Osmiletá Archana Tale přišla při děsivé nehodě o ruku.
Osmiletá Archana Tale přišla při děsivé nehodě o ruku.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: shp - 
13. října 2017
11:02

Byla to malá nehoda, která skončila tragicky. Indické dívence Archaně Tale (8) se zasekla bota mezi podlahou a výtahem v budově školy. Když se ji pokusila vyndat, výtah se rozjel a urval jí ruku. Silně krvácející dívenka utekla s pahýlem domů, kde zaťukala v klidu na dveře a pak vše řekla mamince.

Vyděšená máma Mina i ostatní příbuzní se sebrali a odvezli ji do nemocnice. Vůbec však v šoku nepostřehli, že dívce chybí ruka. A to i když jim zraněná školačka Achrana řekla, že o ni při šílené nehodě přišla.

Archana začala chodit na hodiny pedagogie. Byla šťastná, že se tam dostala. Z toho, co nám řekla, se její bota zachytila mezi výtahem a podlahou. Když se ji snažila dostat ven, výtah se náhle rozjel a uvěznil ji levou ruku," řekl strýc Navit Kharpade.

Byla při vědomí, když s námi jela do nemocnice. Uvědomili jsme si, že jí chybí ruka, až když se po ní začali shánět doktoři,“ dodal strýc. Archanu museli vzít do horší nemocnice, protože si jako chudá rodina nemohli lepší péči finančně dovolit.

Museli jsme jí levou ruku amputovat nad loktem. Dítě je ve stabilizovaném stavu a podstoupí dále léčbu na ortopedickém oddělení,“ řekl doktor Avinash Supe. Školačka má smůlu, že se ruku nepodařilo najít včas a zpátky přičíst.

Podívejte se na příběh blogerky, která nemá ruce ani nohy a parádně se líčí:

Video  Blogerka nemá ruce ani nohy a líčí se jako modelka  - instagram.com/kaitlyndobrow
Video se připravuje ...

PrinceznaNaHrasku ( 19. prosince 2017 13:55 )

Musím souhlasit, když jsem si váš komentář četla tak jsem šla hned výtah skontrolovat, máme taky kone takže to bude asi v pořádku.. Ale je to hrůza když víte že jinde se jen třeba jistotu bezpečí nemají...

leoss ( 1. prosince 2017 10:51 )

Je to hrůza co se děje, chudák holka. Vím že jde o cizí zemi, ale říkám si, co kdyby se to stalo u nás... myslím s tím výtahem... my máme doma výtah kone už nějakých pět let a zatím nebyl žádný problém, člověk si pak říká jaké má štěstí když všechno funguje jak má...

Zobrazit celou diskusi