Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodina se před bouřkou schovala pod strom: Udeřil do nich blesk!

22. září 2017
20:57

Obrovské štěstí měla rodina z Kalifornie, která se vydala na túru do Národního parku Sequoia, kde je zastihla bouřka. Když se tu totiž schovali pod stromem, udeřil do nich blesk.

Chris Lovera (51) z kalifornského města Pacific Grove vyrazil do národního parku Sequoia se synem Aidanem (12) a Nadiou (9). Rodinu tu ale zastihla bouřka, před kterou se chtěli schovat pod jednou ze sekvojí, které jsou pro tento park pověstné. Málem je to ale stálo život.

Do stromu totiž udeřil blesk a zasáhl i rodinu, která se pod ním krčila. Nejhůře to odnesl táta, který utrpěl popáleniny druhého a třetího stupně, několik hodin byl paralyzován a částečně přišel o sluch. „Myslel jsem, že je mrtvý, protože jsem na něj křičel a přišlo mi, že nedýchá a nijak se nehýbe,“ popsal malý Aidan, který byl strachy bez sebe.

Rodinu naštěstí našli včas záchranáři a vrtulníkem je převezli do nemocnice. Malý Aidan (12) rovněž přišel částečně o sluch, jeho sestra Nadia (9) z celého incidentu vyvázla nejlépe. Holčička utrpěla jen popáleniny na ruce a stehnech. Rodina ale měla obrovské štěstí, že vůbec úder blesku přežila.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi