Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Žena (47) otěhotněla 7 let po menopauze: Myslela si, že má rakovinu

20. září 2017
22:03

Myslela si, že má rakovinu, ve skutečnosti ji ale potkal zázrak. Britka Tess Morten (47) byla totiž těhotná, a to navzdory tomu, že sedm let předtím prošla menopauzou. Její příběh je o to šťastnější, že se předtím dlouhá léta neúspěšně pokoušela o miminko pomocí umělého oplodnění.

Tess Morten si v roce 2003 vzala svého muže Neila a ihned spolu začali plánovat miminko. Ženě tehdy bylo 33 let, ale nedařilo se jí otěhotnět. Během následujících sedmi let zaplatila přes půl milionu korun za tři kola umělého oplodnění, ale bohužel bez úspěchu. Spolu s manželem se dohodli, že už to nemá smysl, a vzali si do pěstounské péče tři děti.

Loni se Britce značně přitížilo, cítila se opuchlá a neustále unavená, kvůli čemuž vyhledala pomoc lékařů. Ti se obávali, že má rakovinu vaječníků, a řekli jí, aby se „připravila na nejhorší". Jenže se stal zázrak. Nemocniční doktor se koukal na monitor a pak ho otočil ke mně a řekl: 'Vaše vaječníky vypadají v pořádku, ale koukněte na tohle.' Podívala jsem se na obrázku a viděla děťátko, popsala překvapená žena britskému deníku The Sun. Když jí lékař totiž oznámil, že je v třetím měsíci těhotenství, byla už sedm let po menopauze. Plakala jsem, protože jsem už ani nemyslela, že by mi to mohlo přihodit, dodala.

Tess poté letos v lednu porodila zdravou 3,5kilovou holčičku, která dostala jméno Molly. Podle odborníků je pravděpodobné, že žena znovu dostala ovulaci díky hormonální terapii, která jí byla nasazena kvůli návalům horka. I navzdory tomu ale lékaři v jejím případě hovoří o zázraku.

Video: Těhotenství týden po týdnu: Jak ženě rostlo břicho

Video  Těhotenství týden po týdnu: Jak ženě rostlo břicho  - Youtube
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

villon ( 21. září 2017 01:00 )

 Co má co po přechodu ještě píchat? Nechutný, fakt.

Zobrazit celou diskusi