Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Danu (31) zohyzdila žárlivá žena lihem: „Jsem zase krásná a silnější než kdy dřív,“ říká

Autor: vk - 
24. srpna 2017
13:22

Australnce Daně Vulin (31) přichystal osud krutou životní ránu. Před pěti lety ji žárlivá sokyně polila lihem a zapálila. Utrpěla popáleniny 3. stupně na 64 procentech těla a stalo se z ní monstrum. Po více než 200 operacích ale může říct: „Jsem zase krásná a silnější než kdy dřív!“

„Připadala jsem si, jako bych nebyla nikdo, jako bych nebyla nic. Nic bez tváře,“ vzpomíná Vulin na chvíle, kdy měla do krku zavedený dýchací přístroj, kvůli popáleninám musela nosit kuklu a její tělo plné puchýřů svíraly obvazy. „Byly dny, kdy jsem brečela tak moc, že jsem měla až pocit, že mé oči krvácí. Ta bolest byla nesnesitelná. Byly chvíle, kdy jsem byla překvapená, kolik bolesti člověk dokáže vydržet,“ popisuje svoje utrpení Australanka.

Děti při pohledu na ni plakaly a dospělí odvraceli zrak. Žena trpěla nepředstavitelnou bolestí, prošla si peklem, ale rozhodla se o svůj život tvrdě poprat. „Nikdy jsem si nevybrala, že chci být upálená zaživa. Ale vybrala jsem si, že nikdy nepřestanu bojovat. Zemřít by bylo příliš jednoduché,“ říká Vulin. K životu ji vrátila i moderní medicína – za sebou má rekonstrukční operace, ale i laserové odstraňování svrchních vrstev kůže.

Po dvou a půl letech nastal obrat k lepšímu – mohla sundat masku a začít se postupně vracet do života. Teď má Vulin svůj krásný obličej zpátky. „Je to zázrak, už zase se na sebe můžu podívat do zrcadla a nechce se mi plakat,“ říká Australanka, která se stala inspirací pro miliony lidí po celém světě.

Její hrudník, ňadra, paže i ruce jí ale budou do konce života pokrývat ošklivé jizvy, které jí budou připomínat večer, kdy jí útočnice Natalie Dimitrovská od základů změnila život. Mylně se totiž domnívala, že je Australanka milenkou jejího manžela Edina Handanovice. „Nechci zakrývat jizvy. Jsou mým odznakem cti,“ dodala Vulin, která o svém příběhu vydává knihu. Jmenuje se Stojí za to bojovat a vyjde příští pondělí.

Bojovala i s rakovinou

Před třemi lety přišla další rána, když Vulin během běžné gynekologické prohlídky zjistila, že má rakovinu. Australanka podstoupila operaci děložního čípku a následovala sérii chemoterapií. Zákeřná nemoc ale Vulin nezlomila vaz a boj nad rakovinou vyhrála. „Osud je dě*ka a já jsem odhodlaná mu nakopat zadek,“ říká odhodlaně blondýnka.

michaela ciglerova ( 14. prosince 2020 13:39 )

Tak krásnou ženu z ní udělali, to není možné

jany ( 24. srpna 2017 17:26 )

fuj to muselo bolet

Monikay ( 24. srpna 2017 17:14 )

Je to silná žena. Co tě nezabije, to tě posílí - přesný příklad.

Zobrazit celou diskusi