Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chlapec (†13) s transplantovaným srdcem zemřel první školní den: Ráno se ještě těšil, že uvidí kamarády

Autor: shp - 
4. září 2017
09:58

Před několika měsíci mu bylo transplantováno nové srdce a vypadalo to, že Peyton West (†13) dostal druhou šanci na život. Když ale měl nastoupit první den do školy ve městě Goshen ve státu Ohio, stalo se něco, co nikdo nečekal. Chlapci se udělalo náhle zle a zamřel. 

Paytonův otec prohlásil, že ráno bylo vše v pořádku. Jeho syn se usmíval a těšil se na vyučování. Na cestě do školy ale tatínkovi řekl, že mu není dobře. Odvezl ho proto do nemocnice, kde bohužel zemřel. Jeho rodina prohlásila, že doteď přesně neví, co se mu stalo.

Byl naprosto v pořádku minulou noc,“ prohlásil jeho otec. „Vypadal parádně i dnes ráno. A poté…je to vzácné. Život je vzácný,“ dodal zdrceně. Na Paytona si budou lidé pamatovat jako na veselého chlapce, který miloval fotbal, který hrál za místní mládežnický tým.

Payton se narodil s tzv. hypoplastickým levým srdcem. Jde o vrozenou vadu, která způsobuje, že levá komora není schopna zajišťovat srdeční výdej. Chlapci bylo v březnu transplantováno nové srdce. Jestli selhalo, není jasné.

Podívejte se pro změnu na příběh s dobrým koncem:

Zobrazit celou diskusi