Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Indického chlapce nazývají Ďáblem: Ruce má 12krát větší, než je normální

Autor: ibg - 
13. srpna 2017
09:36

Indický chlapec Tarik (12) z Uttar Pradesh trpí od narození postižením obřích ruk. Kvůli němu je vyčleňován z kolektivu - dříve kamarády měl, ale dnes se s ním nikdo nechce kamarádit. Jeho sousedé ho často nazývají Ďáblem.

Chlapcovy prsty jsou 12krát větší než u normálních lidí. Pro jeho zvláštní vzhled je obyvateli vesnice odsuzován a nazýván Ďáblem.

Nedočkal se zastání ani u svých sousedů ani v práci, všichni jsou k němu krutí. Dokonce mu byla zamítnuta i žádost o přijetí na školu. Důvod: jeho ruce, mohl by totiž děsit ostatní studenty a studentky.

V Tarikově životě nastal zlom, když mu zemřel otec. Rodina se v té době rozhodla znovu navštívit lékaře. Ten byl skeptický, naopak malý chlapec vše viděl pozitivně a věří ve své uzdravení. Řekl: „ Chci se zbavit těch rukou. Chci vypadat jako ostatní děti, které chodí do školy a hrát si každý den jako normální děti. Věřím, že se mi to splní.“

V chlapcově životě neexistuje nikdo jiný, krom rodiny, s kým by si mohl povídat. Všichni se ho straní. Když byl menší, kamarády měl, postupem času co se ruce zvětšovaly, o ně přišel. „Lidé se mě straní a označují to jako prokletí. Přitom netuší, že mohu být vyléčen,“ říká Tarik a dodává: "Největším problémem jsou finance. Má rodina na léčbu zkrátka nemá.“

Po smrti otce mu je oporou bratr Hargyan. On se o svého mladšího bratříčka stará. Přístup škol ho samotného doslova uráží. „Má skutečně velké ruce, pravda. Nejhorší je převlékání. Musím ho mýt a oblékat i krmit,“ sdělil Hargyan.

Mnoho doktorů se shoduje na jednom. S takovouto poruchou se ještě nikdy nikdo z nich nesetkal. Jestliže připustí možnou léčbu, bude jisto jistě nákladná. Je tedy otázkou času, zda se Tarik někdy dočká normálních rukou. Jeho rodina v to pevně doufá.

VIDEO: Rodině radili, aby Anetku (4) dali do ústavu. Boj se vyplatil, dívka chodí!

Video  Rodině radili, aby Anetku (4) dali do ústavu. Boj se vyplatil, dívka chodí!  - Tomáš Polák, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi