Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zemřel děda Zdeněk z reality show Pergnerové: Co bude s opuštěnými vnuky teď?

Autor: dce - 
8. srpna 2017
09:13

Ke smutné události došlo tři čtvrtě roku po odvysílání zdrcujícího příběhu rodiny pana Sporera. Sedmdesátiletý dědeček Zdeněk, který se deset let staral o své dva vnuky, které opustili oba rodiče, zemřel o víkendu v nemocnici. Co bude se dvěma chlapci teď?

Zdeněk Sporer a jeho dva vnuci se objevili v prosinci v reality show Terezy Pergnerové Akce nový domov. Jejich příběh šokoval a zároveň rozesmutnil celou republiku. Daniela (13) a Dominika (11) před deseti lety nechala jejich matka na krku svému otci Zdeňkovi. Ten se o ně staral, jak nejlépe mohl.

Video  Akce nový domov: Terezu Pergnerovou dojal příběh statečného dědečka!  - TV Nova
Video se připravuje ...

Jejich tíživý osud je přivedl právě k televiznímu pořadu, který měl pomáhat lidem v tísnivé životní situaci. Zde se pan Zdeněk svěřil, že matka dvou chlapců zemřela - patrně nedlouho poté, co odešla od svých dětí. Za jakých okolností se tak stalo, popřípadě kde má hrob, to ale nevěděl. Ani jejich otec, ani babička o děti neprojevili žádný zájem, vše tak bylo na sedmdesátiletém seniorovi.

Jenže ten podle serveru TN.cz v neděli odpoledne zemřel v nemocnici. Co bude s chlapci po jeho smrti ovšem pan Zdeněk věděl už dávno. "Mám pro kluky zajištěnou pěstounskou péči. Vezme si je můj dobrý kamarád. Zná kluky od plínek. Můžu klidně zavřít oči a budu vědět, že je o kluky postaráno. Je to zařízené," prozradil před časem.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině