Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ztracená vdova bloudila v lese 6 dnů: Živila se mravenci. Zázrakem přežila

Autor: shp - 
28. července 2017
11:09

Jednasedmdesátiletá Sajean Geer ukázala, že má v sobě opravdu ducha přeživšího. Po smrti svého milovaného manžela se rozhodla, že rozptýlí jeho popel v překrásném Olympijském národním parku ve státě Washington. Na výlet si s sebou vzala jenom urnu a psíka Yodu jako doprovod. Jenže pak se ztratila a bylo zle. 

Dva dny poté, co Sajean zmizela, našel ranger její prázdné auto. Žena však nebyla nikde k nalezení. V lesích se při rozptylování popele svého zesnulého chotě ztratila a nebyla schopná najít cestu k vozu zpět. Nezpanikařila však, protože v minulosti četla knihu o tom, jak přežít v divočině.

Navíc o tom, jak se o sebe postarat v přírodě, viděla dokument v televizi. „Kousl mě mravenec. Poté jsme si vzpomněla, že jsem viděla v televizi, že můžete jíst mravence a přežít. Řekla jsem si, že mám větší pusu než on, tak jsem ho snědla, když mě kousnul,“ řekla vdova televizní stanici KIRO 7.

Při životě ji udržel bojovný duch. „Uvědomila jsem si, že musím přežít, než budu zachráněna. Řekla jsem si: Ok, to zvládnu,“ dodala odvážná žena. Pojídala tak mravence a z polen si postavila provizorní přístřešek. Do pátrání po Sajean byli zapojeni rangeři, policie a dokonce pobřežní stráž.

Ta nakonec ženu zahlédla z vrtulníku. Sajean měla na sobě jenom havajskou košili a tříčtvrteční kalhoty. Na obranu neměla v prostředí plném medvědů a pum nic kromě svého oříška. I on přežil. Oba byli společně vyzvednuti vrtulníkem a převezeni do bezpečí. Sajean se po ztracení nic vážného nestalo. 

TrojanSlovakia ( 28. července 2017 14:48 )

 To je článok pre Kaulousa, keď sa opitý stratí na Petŕíne. Snáď sú tam aj mravce.

spania ( 28. července 2017 13:02 )

Odvážná a duchapřítomná žena!!! Chtěla bych vidět ty důchodce tady u nás jak by tohle dokázali...

panamira ( 28. července 2017 12:17 )

Chtěl bych vidět někoho se živit mravenci. Muselo se ji brkat.

Zobrazit celou diskusi