Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Z účtu paterčat zmizelo 41 tisíc: Co se s nimi stalo?

Autor: ljš - 
21. července 2017
12:13

Částka na transparentním účtu rodiny paterčat se v červenci pořádně ztenčila! Rodiče dětí Alexandra Kiňová a Antonín Krosčen z něj vybrali celých 41 tisíc korun. Investice, na kterou peníze použili, jim ale výrazně usnadní život. 

Život s paterčaty a jejich starším bratrem Antoniem totiž znamená šestkrát tolik věcí, které je potřeba uskladnit tak, aby v malém bytě nepřekážely. Rodiče si proto nechali instalovat vestavěné skříně, za které zaplatili 41 177 korun. Vyplývá to z údajů na transparentním účtu. Krom toho z něj v uplynulém měsíci odešly také 3 200 korun na příměstský tábor pro školáka Antonia.

Pro rodinu se v poslední době jedná už o druhý velký výdaj. V květnu musela zaplatit 18 tisíc korun za novou velkou pračku, protože ta stará již dosloužila.

Rodiče dětí se přitom potýkají s finančními problémy, které způsobilo přijetí daru od magistrátu. Ten jim na účet připsal více než 600 korun z původní sbírky, matka dětí tak ale kvůli tomu ze zákona přišla o sociální dávky. Peníze navíc mohou být použity pouze na potřeby dětí, nikoli celé rodiny.

Na účtu v pořadí druhé sbírky, kterou spravuje Rodinné centrum Milovice, je v současné době 252 649 korun. Stále také probíhá hmotná sbírka na pomoc dětem. Seznam potřebných věcí najdete ZDE››

Video  Paterčata na srazu vícerčat  - Tomáš Koníček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině