Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Mýval holčičce znetvořil obličej: Po 14 letech dostala nový nos a ucho

Autor: lm - 
29. června 2017
15:15

Malé Charlotte byly teprve tři měsíce, když ji napadl agresivní mýval a znetvořil jí obličej tak, že byla k nepoznání. Na plastickou operaci čekala dlouhých 14 let. Až teď jí šikovný chirurg dal šanci na lepší život.

Charlotte neměla příliš šťastné dětství. Když jí byly tři měsíce, znetvořil ji agresivní mýval. Holčička přitom přišla o nos a ucho. "Nikdo nevíme, proč přesně zaútočil, ale myslíme se, že kvůli tomu, že jí z lahvičky vyteklo mléko na tvář. Její táta pak toho mývala popadl a uškrtil," popsala teta Sharon, která dívenku později adoptovala. Charlottiny biologičtí rodiče totiž zanedlouho přišli o opatrovnictví a holčička putovala k tetě a strýci.

Adoptivní rodiče hledali dlouhých 14 let chirurga, který by Charlotte dal obličej do pořádku. "Když jsme vzali Charlotte do nemocnice, nevěděli, co s ní mají dělat, nebo jak jí zachránit obličej. Takže je zázrak, že má nové ucho i nos," vysvětlila Sharon.

Teenagerce pomohl až doktor Chaiyasate, který Charlotte vytvořil nové ucho z chrupavky, kterou jí vzali z žeber. Ucho jí poté zašili do ruky, kde několik týdnů dostávalo finální podobu. Nos jí vytvořil z tkáně odebrané na čele. Příprava na operaci trvala tři měsíce, ale vše se povedlo.

"Charlotte je typická teenagerka, trochu drzá a má bojovného ducha. Ale také trpí depresemi a špatně se socializuje," uvedla Sharon s tím, že teenagerka má paradoxně bližší vztahy ke zvířatům. Díky šikovnému chirurgovi má teď dívka šanci na lepší život. Charlotte se podle Sharon ze všeho nejvíc těší, až bude moci nosit náušnice jako ostatní dívky v jejím věku. "Má jich doma asi 50 párů a netrpělivě čeká, až si je bude moci vzít," dodala.

Video: Martínek má nemoc kůže ichtyózu. Každý měsíc mu rodiče kupují masti za 15 tisíc

Video  Martínek má nemoc kůže ichtyózu. Každý měsíc mu rodiče kupují masti za 15 tisíc  - HateFree.cz
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi