Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sara (26) kvůli nemoci vypadá jako stařena! Za své tělo se nestydí a dala se na modeling

Autor: lm - 
25. června 2017
10:44

Vypadá jako stařena, přitom jí je teprve 26 let. Američanka Sara Geurts totiž trpí vzácnou nemocí, kvůli které má povislou kůži. Choroba jí ale nezabránila v tom, aby se dala na dráhu modelky.

Sara Geurts trpí vzácnou dědičnou chorobou zvanou Ehlersův-Danlosův syndrom (EDS), která způsobuje špatnou tvorbu kolagenu. EDS postihuje zhruba jednoho člověka z 5000, jen několik málo lidí ale trpí vážným typem dermatosparaxis jako Sara.

Mladá žena má povislou, extrémně jemnou a křehkou kůži a navíc velmi oslabené svaly a klouby. Kvůli tomu vypadá jako stařena, i když je jí ve skutečnosti jen 26 let. "Klasický typ Ehlersova-Danlosova syndromu postihuje naše klouby, ovlivňuje kůži, prostě všechno. Je to multisystémová porucha, takže se dotýká každého systému v našem těle," vysvětila Sara s tím, že naštěstí od jiných aspoň netrpí na častá vykloubení.

Život je pro ni ale i tak dost bolestivý. "Většina EDS pacientů užívá velké množství opioidů a léků proti bolesti. Já sama se snažím držet přírodnějších prostředků a preferují masážní terapie, akupunkturu a esenciální oleje. Nebráním se ničemu přírodnímu, včetně marihuany pro léčebné účely," popsala.

Sara si poprvé všimla, že je něco špatně, když jí bylo sedm let. Nemoc se u ni začala zhoršovat, když byla v pubertě. Dospívání pro ni nebylo žádný med, zatímco kamarádky nosily šortky a krátká trička, Sara dávala přednost volnému oblečení, které zakrývalo její povislou kůži. Až ve 22 letech po těžkém rozchodu se rozhodla, že už se nebude schovávat.

Mladá dívka poslala svou fotku a příběh do kampaně Love Your Lines (Mějte rádi své křivky) a stala se jednou z její tváří. "Dostala jsem 25 tisíc lajků a to pro mě byl výjimečný okamžik, protože jsem mohla i s tímhle něco dokázat. Bylo to úžasné, plakala jsem celé dvě hodiny, protože jsem tomu nemohla uvěřit," uvedla. Sara se od té doby za své tělo nestydí a naopak ho ukazuje, aby rozšířila podvědomí o této chorobě. Sara má také v plánu se přestěhovat do Los Angeles, aby se stala modelkou na plný úvazek.

Video: Marina Bedřichová (32) porazila zákeřnou obrnu: Tahle kráska měla skončit na vozíku!

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jany ( 27. června 2017 12:17 )

ne, tohle neni "dala se na modeling", tohle je "vyfotila se polonaha aby ziskala prachy a slavu" - az ji budou zamestnavat jako modelku, tak reknete

sores ( 25. června 2017 12:45 )

Lidské anomálie jsou děsivé, nemůže za to ale proč to stavět na odiv. Zřejmě kvůli prachům, co jiného.

aeraluna ( 25. června 2017 12:25 )

Lidská mentalita se nemění - ještě začátkem 20. století byla ve velké oblibě obludária...a je to tu stále. No, nějak se dáma živit musí a tohle je jednoduché, mozek netřeba.

Zobrazit celou diskusi