Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Postižená dívka (†17) chtěla, aby ji matka milovala. Při plastice zemřela

Autor: lm - 
23. června 2017
21:18

Sedmnáctiletá Katja, která vyrůstala v sirotčinci, měla celý život jediné přání - poznat svoji matku. Dívce se to nakonec podařilo díky televiznímu pořadu, kde se obě ženy konečně potkaly. Matka jí sice slíbila, že ji vezme zpět, ale jen pod podmínkou, že půjde na plastickou operaci. Katja bohužel při operaci zemřela.

Katja Badaeva se narodila s vážně deformovaným obličejem a doktoři jí navíc dávali jen měsíc života. Její matka Naděžda ji proto odložila do sirotčince v ruském Azovu a dále o ni nejevila zájem. Když Katja dospěla, moc si přála svou matku poznat. Podařilo se jí to, až díky ruské televizní show Pusť govorjat (Nechte je mluvit).

Její matka v pořadu uvedla, že žije v malé vesničce, jejíž obyvatelé by Katju kvůli jejímu vzhledu nikdy nepřijali. Naděžda Katje slíbila, že ji vezme zpět, pokud půjde na plastickou operaci. S vidinou "normálního života" se dospívající dívka svěřila do rukou plastického chirurga Andreje Iščenka z moskevské kliniky. Domů už se ale bohužel nevrátila.

Katja v Moskvě podstoupila několik úspěšných operací, které naprosto změnily její vzhled. "Po poslední operaci Katju postihla náhlá srdeční arytmie a její srdce přestalo tlouct. Nic tomu předtím nenasvědčovalo. Doktoři se ji snažili oživit dvě a půl hodiny. Pitva ukázala, že smrt nenastala vinou lékařů," popsala mluvčí kliniky Irina Makarova.

Matka chirurgy ze smrti své dcery neviní. "Mému dítěti už život nic nevrátí. Před operacemi podstoupila mnoho testů, ale její čas se patrně už naplnil a Bůh si ji vzal k sobě," sdělila. Případem se nyní zabývá i policie.

Video: IKEM provedl poprvé jedinečnou transplantaci: Matka darovala dceři dělohu

Video  IKEM provedl poprvé jedinečnou transplantaci: Matka darovala dceři dělohu  - Blesk TV
Video se připravuje ...

oliiiii3 ( 2. července 2017 22:06 )

Ještě aby se chtěla z nemocnici soudit, je ráda že se ji zbavila, jinak by ji neodložila do siročince. Matka k pohledání. Se divím že po nemocnici nechce peníze, možná že by jí jen o to šlo. Co porodila, to měla.

boball ( 26. června 2017 15:42 )

Škoda,že jí někdo neřekl,že opravdová matka by jí milovala i tak

renataren ( 25. června 2017 22:44 )

Musím říci, že doktoři odvedli moc dobrou práci. kdyby si dala ofinu, tak by nikdo nic nepoznal... A matka byla pěkná p.inda...

Monikay ( 24. června 2017 09:44 )

Je to hrozně smutné. Bezvýhradné lásky se nedočkala.

y1xcvbnm ( 23. června 2017 22:35 )

Sedmnáctiletý Katja, která vyrůstala v sirotčinci, měla celý život jediné přání - poznat svoji matku. Dívce se to nakonec podařilo díky televiznímu pořadu tak byl to on nebo ona????

Zobrazit celou diskusi