Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodinu paterčat potkala domácí »pohroma«: Vybrali kvůli ní z účtu 18 tisíc

Autor: ljš - 
14. června 2017
16:01

Jedna lapálie za druhou provázela v květnu rodinu paterčat. Nejprve jim kvůli problémům s původní sbírkou sebrali sociální dávky a následně museli kvůli domácí "pohromě" sáhnout na peníze z transparentního účtu. A nešlo o malou částku. 

Paterčata sice před několika týdny od magistrátu obdržela 660 tisíc, které pocházejí z první dobročinné sbírky, kvůli nim ale přišla o sociální dávky. Úřad, který peníze převzal od Klubu dvojčat a vícerčat, je totiž rodině mohl předat pouze jako dar, a to pak ze zákona vedlo k odejmutí příspěvků.

Peníze navíc mohou rodiče dětí používat pouze pro potřeby pětice malých capartů. Nemohou jimi řešit potřeby celé rodiny a náhlé výdaje v domácnosti. A právě jeden takový přišel hned vzápětí.

Začátkem května se totiž na transparentním účtu objevil odečet za platbu v obchodě s elektronikou. Šlo o bezmála osmnáct tisíc a rodina nyní na stránkách Rodinného centra Milovice vysvětlila, na co je použila. "V květnu byla z transparentního účtu zakoupena pračka na 10 kg prádla (stará pračka jednoho dne dosloužila)," uvedli. Další drobnější výdaje v uplynulém měsíci pak zahrnují obědy pro staršího bratra dětí Tonyho a oblečení pro všechny sourozence.

Centrum také připomnělo, že paterčata oslavila čtvrté narozeniny. "Opět jsou o něco vyšší, těžší, ale i chytřejší a pohyblivější. Už se lépe domluví se svým okolím, a tak nastal čas pomalu se připravit na vstup do velkého světa. Zatím v podobě nástupu do mateřské školky. Děti byly zapsány do místní MŠ, kde na ně bude čekat mnoho nových zážitků, ale i noví kamarádi," píše se na stránkách. 

Video  Paterčata na srazu vícerčat  - Tomáš Koníček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...