Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nejdražší rozvod světa: Exmanželka chce po oligarchovi 355 miliard Kč!

Autor: lm - 
24. května 2017
14:31

Ruský oligarcha Vladimir Potain (56) má na krku pořádný problém! Jeho exmanželka Natalia (55) na něj podala žalobu, ve které se dožaduje rozvodového vyrovnání v hodnotě celkem 355 miliard korun. Pokud by jí ho soud přiklepl, šlo by o nejdražší rozvod v historii.

Oligarcha Vladimir Potanin se narodil do vlivné komunistické rodiny a po rozpadu SSSR založil průmyslovou a finanční společnost Interros, která se specializuje zejména na hutnictví. Z Potanina se během několika let stal miliardář a momentálně se jeho majetek odhaduje na 13,4 miliard dolarů (317 miliard korun). Exmanželka Natalia po něm ale požaduje rozvodové vyrovnání ještě o 40 miliard korun více!

Vladimir a Natalia byli svoji 23 let a zplodili spolu tři děti. Rozvedli se v prosinci 2013 a ani ne o rok později se oligarcha oženil znovu s mladší Jekatěrinou (42), se kterou měl v té době podle nepotvrzených informací už tříletou dceru Barbaru. Natalia tvrdí, že ji Vladimir kvůli mladší milence "odkopl, zradil a ponížil".

Exmanželka po rozvodu dostala necelých 5 milionů dolarů (113 milionů korun) z prodeje jejich luxusního bytu v Moskvě a tři pozemky. Natalia ale chce i podíl na akciích svého muže. Soud jí už dříve nevyhověl, jelikož Vladimir Potanin cenné papíry fyzicky nevlastní, pouze z nich profituje. V nové žalobě proto požaduje polovinu dividend plynoucích z těchto akcií.

Vladimir Potanin se již dříve u soudu bránil, že už není žádný miliardář. Prý má na účtu poslední miliony a žije z platu 480 tisíc dolarů měsíčně (11,3 milionu Kč). Podle Natalie si ale exmanžel ulil majetek na zámořské účty a teď jí ještě dělá ze života peklo. Mimo jiné měl jeden z jejích pozemků zatížit fiktivním dluhem ve výši milion dolarů (24 milionů korun), kvůli kterému se nemůže vrátit do Ruska za svými dětmi a nemocnou matkou. Rusko by pak totiž podle zákona nemohla opustit, dokud by dluh nesplatila.

Video: Miliardová svatba synka oligarchy.

Video  Miliardová svatba synka oligarchy.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi