Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Fenka byla 5 let na řetězu: Ze zoufalství si ukousala tlapku, aby se osvobodila!

Autor: lm - 
11. května 2017
17:40

Fenka si ukousala packu, aby se vysvobodila z řetězu, na kterém byla dlouhých pět let uvázaná u opuštěného domu. Před touto dobou byl totiž její majitel zavražděn a psa se pak nikdo neujal. Treya je teď v útulku a čeká na nový začátek.

Fenka Treya byla uvázána u opuštěného domu v americkém městě St. Louis. Byla tam od té doby, co před pěti lety zavraždili jejího majitele. Krmili ji sousedé, kteří jí přinesli i seno, aby jí v zimě bylo teplo. Počátkem roku se ale fence omotal řetěz, na kterém byla přivázaná, kolem tlapky a ona si ji ukousala, aby se osvobodila. Sousedé poté zavolali do útulku, aby ji přišli zachránit.

Krom ukousané tlapky fenka trpěla parazity a vážnou infekcí kůže. Treya se také po několikaleté izolaci bála lidí. Útulek jí zatím umístil do pěstounské rodiny a prostřednictvím online sbírky se snaží vybrat peníze na nákladnou léčbu a protetickou tlapku. Jen parazitická léčba v jejím případě údajně vyjde na 1200 dolarů, tedy bezmála 30 tisíc korun. Protetická tlapka pak zhruba dalších 45 tisíc korun.

Zakladatel zmíněného útulku Randy Grim doufá, že Treya "dostane druhou šanci na život bez řetězů". Vyzval také lidi, aby v podobných případech volali ochráncům zvířat dříve.

Video: Páníček nelida Čika mučil hlady, neváží ani 10 kilo

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jetuslunicko ( 17. srpna 2017 14:38 )

Nejhorší predátor je člověk sám. Od zvířat se můžeme neustále učit. Kdyby mohla mluvit, třeba by se svět dokázal změnit k lepšímu, těžko říci. Jelikož zvířata mluví svými gesty, jen my nevnímáme, otupěli jsme. Copak Ti sousedé byli tak neteční? zřejmě feťáci, tudíž hnus, hnus, hnus ...

Zobrazit celou diskusi