Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lidé vašeho věku nemají rakovinu, řekla ženě (31) lékařka. Teď umírá

Autor: lm - 
5. května 2017
13:33

Když bylo Deanně Wilson 31 let, našla si na prsu bulku. Praktická lékařka jí ale řekla, aby neměla obavy a poslala ji domů. Jenže mladá žena měla ve skutečnosti smrtící rakovinu a teď jí zbývá možná jen půl roku života.

Deanna Wilson (35) si bulku na prsu nahmatala v dubnu 2013. Žena doufala, že boule zmizí, ale bohužel se tak nestalo. Navštívila proto svou praktickou lékařku, která ale udělala něco nepochopitelného. 

"Řekli mi, že to nic není a že mám jít domů a přijít na kontrolu za 6 týdnů, pokud tam stále bude, nebo se to změní. Tak jsem jí řekla, že to roste a že už jsem si toho všimla před šesti týdny. Neochotně mi vypsala žádanku ke specialistovi, ale u toho pronesla: 'lidé vašeho věku nemají rakovinu'. Ještě když jsem odcházela, tak mi kladla na srdce, abych si 'nezapomněla zrušit schůzku, pokud ta bulka zmizí a nemrhala jejich časem'," popsala britskému deníku Daily Mail Deanna.

Protože lékařka označila její případ za "neurgentní", Denna se dostala ke specialistovi až po třech měsících. V nemocnici jí diagnostikovali rakovinu prsu, která se jí už stihla rozšířit do jater a kostí. Podle lékařů jí zbývá asi šest měsíců až tři roky života. "Dostávám hormonální léčbu, která rakovinu zpomaluje, ale jinak je nevyléčitelná. Jednoho dne, doufejme velmi dávného, umřu," uvedla.

Deanna se rozhodla podělit o svůj příběh, aby případně zachránila život jiným. "Moje praktická lékařka mi pak volala, když se dozvěděla mou diagnózu a omluvila se. Řekla jsem jí jen, aby prosím nedopustila, aby se to stalo ještě někomu jinému," dodala.

Poté, co byla Deanna diagnostikována, její matka a sestra podstoupily genetické testy a zjistily, že mají rovněž predispozice k rakovině. Obě raději podstoupily oboustrannou mastektomii a nechali si odstranit  vaječníky.

Video: Hrozivá čísla: Každý rok 7 tisíc žen s nádorem prsu!

Video  Hrozivá čísla: Každý rok 7 tisíc žen s nádorem prsu!  - Eva Faňková, Petr Soukup
Video se připravuje ...

Video: Může žena sama poznat, které změny v jejích prsou jsou závažné, a které nikoliv?

Video  Může žena sama poznat, které změny v jejích prsou jsou závažné, a které nikoliv?  - Adam Balažovič
Video se připravuje ...

bzum ( 5. května 2017 22:32 )

Tohle je v Britanii i Irsku naprosto bezne.Tato zena mela jeste stesti, ze ji doktorka, i kdyz nerada, poslala ke specialistovi a cekala jen tri mesice. Mnoho dalsich na tento pristup doplatilo zivotem, aniz se dockalo lecby. Pokud jsi mlada a mas velke bolesti a opravnenou obavu, ze je to rakovina, ve vetsine pripadu ti reknou, ze jsi jeste mlada, v tom veku rakovina nebyva a neposlou te vubec nikam. Zlate ceske zdravotnictvi!

sores ( 5. května 2017 14:31 )

Tak to nebyla Dr. ale strašná K.R.Á.VA! Vždyť jí mají i miminka a malé děti,proboha!!! Vzít jí doktorát,zavřít do basy a denně vytírat latríny. Na víc nemá!!!

Zobrazit celou diskusi