Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Alena ochrnula po přechozené chřipce: Bez pomoci se ani neotočila na posteli

Autor: lm - 
6. května 2017
10:53

Módní návrhářce Aleně (38) se změnil život během sekundy. Osudného rána se probudila a šla si udělat kávu, když se jí udělalo zle. To ještě netušila, že to bylo naposledy, kdy se postavila na vlastní nohy.

"Seděly jsme s kamarádkou Mirkou v kuchyni. Šla jsem uvařit kávu, když jsem najednou cítila mravenčení v rukou i nohou. Ještěže byla se mnou, nebo nevím, jak by to dopadlo. Zavolala záchranku a rychlá pomoc mě odvezla do nemocnice," popsala serveru Čas.sk okolnosti osudného rána před sedmi lety Alena ze slovenské Žiliny.

Lékaři v nemocnici zjistili, že virus z přechozené chřipky se Aleně dostal do míchy. Od té doby se žena už na vlastní nohy nepostavila. V nemocnici strávila půl roku a poté následoval ústavní pobyt v Žilině. Alena, která do té doby žila plnohodnotný život, byla najednou odkázána na pomoc jiných. "Na posteli se bez pomoci druhého člověka ani nedokážu obrátit," uvedla.

Jenže všechno zlé bylo nakonec k něčemu dobré. Alena totiž v těžké situaci poznala svou životní lásku Jána (53). "Poznali jsme se prostřednictvím sociální sítě," zavzpomínala. Ani hendikep nebyl jejich lásce překážkou.

"Když jsem za ní cestoval vlakem, už jsem věděl, že je na vozíku. Je ale tak krásná a takový skvělý člověk, že mi to přijde jako vedlejší, i když bych si velmi přál, aby chodila. Snažíme se najít všechny možné způsoby, jakými se to dá dosáhnout. Ale na mé nekonečné lásce k ní to nic nemění," řekl Ján. Zamilovaný pár už má po svatbě a ke štěstí jim chybí jediné. "Rádi bychom měli i děťátko. Toužíme po něm," dodala Alena.

Video: Muž přechodil chřipku a ochrnul!

Video  Strašné komplikace: Muž přechodil chřipku a ochrnul!  - TV JOJ
Video se připravuje ...

ellenic ( 6. května 2017 17:09 )

Viděla jsem její příběh ve slovenské TV, hodně silná žena , skvělý manžel. Vždy perfektně upravená, velmi milá . Hodně sil a hodně zdraví do budoucnosti pro paní Alenku .

Zobrazit celou diskusi