Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Místo tetování ruce plné puchýřů! Sophie (22) varuje před černou hennou

Autor: lm - 
5. května 2017
12:08

Místo vysněné ozdoby si z dovolené přivezla opuchlé ruce a puchýře! Britka Sophie Alis (22) se rozhodla varovat ostatní cestovatele, aby si dávali pozor na tetování hennou.

Dočasné tetování hennou může být pořádně nebezpečné. Své o tom ví Britka Sophie Akis, která si ho nechala udělat na dovolené v Maroku. Jenže místo vysněného obrázku si přivezla opuchlé ruce plné puchýřů.

Mladá dívka přitom dodržela nejdůležitější radu. Den předtím, než se nechala pokreslit, se s pouličním prodejcem dohodla, aby jí otestoval kůži. Chtěla tak zjistit, jestli se u ní neprojeví alergická reakce. Když se zdálo být vše v pořádku, na druhý den si od obchodníka nechala na ruce nakreslit orientální obrazce.

"Během několika začala mít potíže. Otekly jí ruce a naskákaly puchýře. Protože druhý den měla letět domů, vzali jsme ji do lékárny, kde dostala prášek a nakrémovali jí a obvázali ruce," popsala britskému deníky DailyMail maminka Wendy (56).

Když Sophie přistála v Turecku, kde žije s manželem, ihned zamířila do nemocnice. Lékaři jí řekli, že dostala alergickou reakci a naordinovali jí, aby si máčela ruce v jódovém roztoku a mazala si je kortizonem. "Pořád jí to strašně bolí. Je mi jí moc líto. Doufám, že když se o ruce bude starat, tak nebude mít jizvy," dodala Wendy.

Nebezpečí henny spočívá v chemické látce para-fenylendiamin (PPD), která se používá i v barvách na vlasy. V Evropské unii je ale její používání přísně regulováno. Do henny se přidává kvůli tmavé barvě a delší trvanlivosti, samotná henna je obyčejně oranžová s červenohnědým nádechem. Právě PPD ale u některých lidí způsobuje vážné alergické reakce.

Video: Prudká reakce na tetování černou hennou

Video  Prudká reakce na tetování černou hennou  - Youtube/Supermámy
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Deneček ( 5. května 2017 15:14 )

Na jejím ksichtu by to vypadalo lépe.

y1xcvbnm ( 5. května 2017 14:34 )

Vždyť to má krásné, jako z korálků!!!

TrojanSlovakia ( 5. května 2017 14:27 )

 Pani Františka by jej poradila no. 🤶🏽

Zobrazit celou diskusi