Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Anorektička (†15) skočila pod vlak: Bojovala jsem s anorexií tak moc, ale ona vyhrála, vzkázala rodině

Autor: rc - 
3. května 2017
05:00

„Bojovala jsem s anorexii tak moc, ale ona vyhrála,“ napsala srdceryvný vzkaz patnáctiletá Pippa McManus svým nejbližším a stoupla si před vlak. Dívka spáchala sebevraždu jen pět dní po propuštění z psychiatrie.

Pippa McManus začala s anorexií bojovat už ve dvanácti letech. Podle dívenčiny matky Marie začala být Pipa naprosto posedlá svým vzhledem. Neustále se vystavovala před zrcadlem a prohlížela svou postavou v domnění, že je příliš tlustá. Začala běhat, dělat box a téměř nejedla. V roce 2012 se její zdraví rapidně zhoršilo a rodina musela vyhledat lékařskou pomoc. Pipa vážila pouhých 27 kilogramů. Od té doby byla pod neustálým lékařským dohledem.

Během léčby lékaři Pippě dovolili navštěvovat její rodiče a během jedné z návštěv se pokusila o sebevraždu. „Nechci vyrůstat a žít takovýhle život, v tuhle chvíli žádný nemám. Nemůžu už bojovat s anorexií. Snažila jsem se tak moc, ale vyhrála nade mnou,“ napsala podle DailyMailu Pippa dopis na rozloučenou, který byl adresován její rodině, milovanému pejskovi a lékařům.

Tehdy se tragédii podařilo zabránit. Lékaři poté, co byl nalezen dojemný dopis, zakázali Pippě noční návštěvy doma po dobu šesti měsíců. V dubnu roku 2015 je však zas obnovili a z psychiatrické léčebny byla nadobro propuštěna začátkem prosince a to navzdory obavám rodičů, kteří měli strach, že by si mohla dívka něco udělat.

Děsivé obavy rodičů se také vyplnily. Jen pár dní poté, co byla opět doma, se začala se svými rodiči hádat. Ustaraní rodiče své dcerce domlouvali, aby tolik necvičila. Pipa na ně začala křičet: „Jdu se teď zabít!“. Poté vyběhla z domu ven a utíkala na vlakové nádraží. Tam si stoupla přímo proti jedoucímu vlaku.

Na její památku její rodina založila nadaci, která pomáhá všem, kteří bojují s anorexií a bulimii.

Vyšetřování jejího tragického úmrtí skončilo ve středu. Soud uvedl, že dívčino propuštění nebylo dostatečně naplánováno a dodal, že rodina byla špatně informována o riziku sebevraždy. Porota však uvedla, že bylo správné, aby patnáctiletá dívenka byla z léčebny propuštěna do domácí péče.

Elle v sedmnácti vážila 35 kilo a začaly jí selhávat játra a ledviny.

Video  Elle v sedmnácti vážila 35 kilo a začaly jí selhávat játra a ledviny.  - Profimedia.cz
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi