Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nemocnému mladíkovi (†19) odmítli dát kvůli marihuaně nové plíce: Po operaci zemřel

Autor: lm - 
25. dubna 2017
10:04

Devatenáctiletého mladíka loni v listopadu skolil těžký zápal plic. V nemocnici mu ale lékaři našli v krvi zbytky marihuany a odmítli provést transplantaci plic, která by mu zachránila život. Riley Hancey dalších několik měsíců hledal lékaře, kteří by ho odoperovali. Když se mu to konečně podařilo, už bylo pozdě.

Riley Hancey (†19) onemocněl vloni na Díkuvzdání. Zkolabovaly mu plíce a lékaři v univerzitní nemocnici v Utahu mu diagnostikovali těžký zápal plic. Život mu mohla zachránit oboustranná transplantace plic, jenže tu v zařízení odmítli vykonat kvůli tomu, že mladíkovi našli v těle stopy THC - psychotropní látky konopí. "Umíráte. Dejte si raději život do pořádku," měli říct lékaři mladíkovi, který následně propukl v pláč.

"Kvůli pozitivnímu testu na marihuanu ho chtěli nechat umřít. Naprosto mě to šokovalo," popsal táta Mark Hancey serveru Buzzfeed News. Podle otce Riley drogy nebral a marihuanu si dal při setkání se starým kamarádem o Díkuvzdání. "Není to tak, že by to kouřil 30 let a kvůli tomu mu odešly plíce," doplnil.

Nemocnice v Utahu se ale brání, že pouze dodržovali mezinárodní pokyny pro transplantace. "Netransplantujeme orgány pacientům, kteří aktivně užívají alkohol, tabák či drogy, nebo trpí jinou závislostí, dokud nejsou tyto problémy vyřešeny," uvedla nemocnice v prohlášení.

Mladík a jeho rodiče dlouhé měsíce trávili hledáním nemocnice, kde by  Rileymu lékaři zachránili život. V půlce února byl kvůli tomu převezen do univerzitní nemocnice v Pensylvánii, kde lékaři svolili, že osmihodinovou operaci vykonají. V sobotu ale přišla smutná zpráva, Riley podlehl kvůli pooperačním komplikacím.

"Dlouho jsme bojovali, abychom Rileymu zachránili život. V našich srdcích bude žít navždy," stojí v prohlášení rodiny, která zároveň ocenila pensylvánské lékaře. Podle rodiny udělali vše, co bylo v jejich silách a jejich výkon byl "fenomenální".

Video: IKEM provedl jedinečnou transplantaci: Matka darovala dceři dělohu

Video  IKEM provedl poprvé jedinečnou transplantaci: Matka darovala dceři dělohu  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

MartinVesely ( 30. července 2020 16:08 )

Tráva může být docela nebezpečna před operaci....tady jsem o tom četl zajimavy informace https://www.semena-mari­huany­.cz/cs­/blog/­1161--je-bezpecne-uzivat-konopi-pred-a-po-operaci-jaky-je-nazor-odborniku

Cista_mysel ( 26. dubna 2017 13:00 )

je jedno či si dáš par prdov alebo celý kotol ak raz vdýchneš(je jedno ak malé množstvo) už to máš v sebe(krv, moč...)

Cista_mysel ( 26. dubna 2017 12:58 )

Som Slovák a ak si to z textu a diakritiky nespoznal tak budeš asi trocha zaostalý ale neboj aj t sa dá liečiť, len sa vy hrab zo svojej osady a padaj do školy

pupi ( 25. dubna 2017 14:16 )

Nové plíce ???? To by se mu teprve kouřilo !!!

Cista_mysel ( 25. dubna 2017 13:43 )

Gratulujem páni prinutili ste ma sa zaregistrovať na takú pičovinu ako je tento web,nie že by som to tu nejak obľuboval ale mám tendenciu rozkliknúť každú druhú pičovynu na fb Ako tak pozerám tak tu v komentoch sú fakt sami retardovaný ***i Človek čo nevie o "Marihuane" ako takej ani *** a už úplne hovno vie o tom človeku a jeho rodine tu bude vypisovať aký je/bol feťák a pod. Kurva čo za ***a na základe toho že dotyční huli nadáva druhým do feťákov? Sám hulím niekoľko rokov a ak to nejaký *** zle pobral musím podotknúť že jeho zdravotný stav(pľúca) z hulením nemali nič spoločné ba naopak keby hulil aktívnejšie tak by žiadny zápal pľúc snáď ani nedostal a to nieje môj výmysel ale fakt ktorí si viete vy ***i aj dohľadať Trocha múdra a záver vy ***i no môžem vás nazvať aj "ľudia" nesúďte niekoho na základe toho že hulí, a čo že hulí ja hulím tiež nepotrebujem to ale mám to rád tak si občas/občas denne doprajem, môj život sa vyvíja tým správnym smerom, aktívne cvičím mám dobré srdce a hlavné zdravé zmýšľanie, ale ako sa hovorí je jedno či huliš alebo nie ak si *** a *** proste si a aj budeš-jak vid. komenty nižšie Jasné taraz začne dakto pičovať že čo som zač však každé x slovo mám nadávku a pod. , sry ale ľudí rád oslovujem ich menami a ak je raz dakto *** tak takému niet pomoci, pre info. tento koment nevznikol na zaklade toho že ma štve/štvú ty ***i aj tak každy druhý koment písal nejaký honibrk čo sotva vylezie spoza PC ale ma serú tie ich pribrzdené sprosté hlavičky ale mne nezostáva nič iné len sa z nich smiať taký ľudia musia mať už tak na piču život nejdem ich viac biť ale toto vysvetlenie si fakt zaslúžia snáď sa dakomu vyjasni pred očami, ak si to dočítal až sem zaslúžiš si zahuliť. Zdar

Zobrazit celou diskusi